avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire CIC dupa o luna pauza
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire CIC dupa o luna pauza

Buna ziua, sunt intr-o situatie ciudata si as vrea sa ma ajutati cu un raspuns. Am intrat in CIC pe 23 dec 2010, pe care l-am prelungit cu inca un an prin decizia de acordare grad handicap (aceasta decizie a fost valabila pana pe 23.10.2013). Pe 15 iulie 2013 am nascut al doilea copil iar pana acum am beneficiat pentru ambii copii de alocatie si indemnizatie. Am mers sa prelungesc CIC astazi si mi s-a spus ca de la drepturile salariale ca figurez in cic pana pe 1 noiembrie 2013 desi angajatorul imi prelungise suspendarea pana pe 23.dec 2013. Intrebarile ar fi:
1. cum procedez pentru a beneficia de indemnizatie in continuare, faptul ca apar fara nici un fel de document de pe 1 nov pana acum va fi o problema?
2. acordarea cic pentru grad de handicap nu se face pana la implinirea varstei de 3 ani?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ramona_furtuna , utilizator 19:18, 15 Decembrie 2013
1. - Daca certificatul de incadrare in grad de handicap al copilului era valabil pana la 1 noiembrie atunci angajatorul nu a procedat bine ca a suspendat contractul individual de munca (CIM) pana la 23 decembrie.
- Trebuia sa-l suspende pana la 1 noiembrie.

2. Dvs faceti acum o cerere de prelungire a suspendarii CIM pentru a intra in concediu crestere copil pentru al doilea copil (CCC2), incepand cu data de 1 noiembrie 2013.

3. Cu o copie dupa decizia angajatorului de prelungire a suspendarii CIM mergeti la Primarie si solicitati indemnizatie pentru CCC2 incepand cu data de 1 noiembrie 2013.
Multumes pentru raspuns. Dar firma cum trebuie sa procedeze pentru a face modificarea?
1. Angajatorul stie (sau ar trebui sa stie) cum sa modifice data pana la care se suspenda CIM.

2. Face modificarea in Revisal conform HG 500/2011.
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Dupa emiterea deciei de prelungire a suspendarii c.i.m., angajatorul trebuia sa completeze si sa transmita REVISAL-ul la ITM.
In acest sens:
- Operatia de modificare a suspendarii se poate face apeland butonul "Modificare" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Contracte", subsectiunea "Suspendare".
- Se selecteaza din lista contractul pentru care se doreste a fi modificata suspendarea si se apasa butonul "Continuare".
- Se modifica datele dorite si se apasa butonul "Continuare". Aici se modifica data de sfarit a suspendarii c.i.m., in loc de 01.11.2013 se va trece 23 decembrie 2013.
- Se salveaza datele si apoi se genereaza fisierul acre se va transmite/depune la ITM.

In acest sens, se opereaza modificarea suspendarii c.i.m. in REVISAL.

Modificarea suspendarii c.i.m. nu are un termen expres stabilit de catre HG 500/2011, insa, in tacerea legii, termenul pentru completarea si transmiterea a REVISALului este ce mentionat de art.4 alin.2 din HG nr.500/2011. Termenul se calculeaza de la data de la care intervine prelungirea suspendarii.
Multumesc de raspunsuri. Probabil ca stie, dar pentru cazul cand nu, sa le spun despre varianta aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariata aflata in concediu de ingrijire copil mikitud mikitud Buna ziua, Care este procedura in situatia in care salariata aflata in concediu ingrijire pentru cel de-al treilea copil ,perioada in care,ea da nastere si ... (vezi toată discuția)
Perioada de suspendare pentru ccc transmisa eronat in revisal econo econo Angajata a optat pentru 1 an ccc1.: 2012-2013. Persoana care a transmis suspendarea a transmis eronat perioada 2012-2014.Ce este de facut in acest caz pentru ... (vezi toată discuția)
Incetare suspendare ccc1, in loc de prelungire suspendare pentru cc2 gabrieladina gabrieladina Va aduc in atentie urmatoarea situatie: Cu 20 zile inainte de finalizarea CCC1, angajata societatii naste cel de al 2-lea copil. Ulterior am aflat ca trebuia ... (vezi toată discuția)