avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... lntabulare cladire
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

lntabulare cladire

de la un potential vanzator incerc sa cumpar o cladire, el fiind proprietar pe acea cladire doar in baza unei facturi fiscale si a unei chitante.
daca notarul imi incheie un act de vanzare-cumparare cu acea factura si chitanta, se poate sa intabulez cladirea la OCPI? tine contractul loc de titlu de proprietate?
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 06:01, 12 Decembrie 2013
pai nu puteti face vanzarea fara cadastru, deci este necesar ca actulul proprietar sa ii faca cadastru, iar cu o factura nu se poate executa lucrarea.
se poate intabula in baza contractului de vanzare-cumparare ..mai este necesar sa fie trecuta in certificatul fiscal (directia taxe si impozite)
dar sa zicem ca reusesc sa inchei un contract de vanzare-cumparare. tine acest contract loc de titlu de proprietate? cu care ulterior sa-i fac cadastru pe cladire, urmand si cu inscrierea la OCPI?
NU se poate autentifica un contract de vanzare - cumparare decat dupa ce imobilul a fost inscris la cartea funciara(OCPI) iar acolo intabularea se face in baza documentelor de proprietate ale imobilului.Daca se autentifica tranzactia,nu va mai trebuie alt titlu de proprietate pentru ca exista acest contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare cladire, fara teren puslic puslic De la o persoana fizica incerc sa cumpar o cladire care a fost dobandita acum mai multi ani, in baza unei facturi, de la o societate care a dat faliment, el ... (vezi toată discuția)
Notare antecontract in cartea funciara Adrian_Gorj Adrian_Gorj Am auzit in trecere la 2 avocate ( o discutie mai aprinsa) cum ca notarii dupa ce se incheie un antecontract, au obligatia de-al nota in Cartea funciara in ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren agricol dcs1977 dcs1977 Salut Am cumparat ceva pamant prin 2000. Cu act de vanzare cumparare de mana, in baza unui Titlu de Proprietate. Tilul este pe numele a 4 persoane. Pe actul ... (vezi toată discuția)