avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare cladire, fara teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare cladire, fara teren

De la o persoana fizica incerc sa cumpar o cladire care a fost dobandita acum mai multi ani, in baza unei facturi, de la o societate care a dat faliment, el avand functia de administrator la acea vreme. Este proprietar doar pe cladire, terenul de sub ea fiind in acest moment al primariei. In momentul de fata el este proprietar doar in baza acelei facturi, neavand un titlu de proprietate.
Cu persoana in cauza am putut incheia la notariat doar o promisiune de vanzare, deoarece lipseste titlul.
Am fost sfatuit sa fac ridicarea topografica a cladirii, cu imputernicire de la proprietar, si sa o depun la OCPI pentru obtinerea titlului, si pentru inchierea unui contract de vanzare-cumparare, iar mai departe sa cer concesiunea terenului.
Doresc sa stiu daca sunt corecti pasii pe care vreau sa ii urmez sau ce alti pasi de parcurs mai sunt pentru obtinerea titlului, sau daca ridicarea topografica ma va ajuta in obtinerea lui.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: puslic , utilizator 17:08, 28 Noiembrie 2013
Trebuie sa mergeti si la Primarie, banuiesc ca s platit impozit pe acea cladire? cand ati cumparat-o? Faptul ca ii faceti cadastru nu inseamna ca se va face intabula. Va trebuie un act administrativ ceva care sa tina loc de titlu.
Intr-adevar, s-a platit impozit pe acea cladire.
Inca nu am cumparat-o, pentru ca nu am cum, deocamdata. Am facut doar o promisiune de vanzare deoarece proprietarul este proprietar doar in baza facturii. Pe mine ma intereseaza ce pasi trebuie urmati pentru obtinerea titlului de proprietate.
Pai v am spus mai sus, sa meargă la Primărie sa obțină titlu pe cale administrativă.
va rog sa exemplificati cum se poate mai exact pe cale administrativa!
multumesc
In mod logic societatea de la care a cumparat pe baza de factura imobilul, promitentul vanzator ,trebuia sa fi intabulat imobilul, imobilele se instraineaza pe baza de contract de vanzare-cumparare, in urma caruia se inscriu in CF,facturi se fac doar pentru bunuri mobile, acel imobil trebuie sa aiba deschisa o carte funciara,promitentul vanzator sa mearga la cartea funciara din localitate cu actele care le are ,sa verifice in care CF este inscris . De acolo trebuie sa inceapa sa isi intabule dreptul de proprietate, pe urma poate vinde.

Alte discuții în legătură

Cumparare teren koeni koeni A-si vrea sa cumpar un teren extravilan (800 mp). Avem contract de vanzare-cumparare scris cu mana cu martori! Care sunt pasi de urmat ca sa nu am probleme ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat ... simon1991 simon1991 Buna ziua. Bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat in 2009. Actele nu erau facute, noul proprietar a venit la bunica, tata si matusa mea in 2010 ... (vezi toată discuția)
Tot intabulare gavril.magurean gavril.magurean am cumparat un teren de la o persoana,persoana respectiva avea titlu de proprietate,insa nu era intabulat . persoana a murit si eu acuma vreau sa mi intabulez ... (vezi toată discuția)