avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare cladire, fara teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare cladire, fara teren

De la o persoana fizica incerc sa cumpar o cladire care a fost dobandita acum mai multi ani, in baza unei facturi, de la o societate care a dat faliment, el avand functia de administrator la acea vreme. Este proprietar doar pe cladire, terenul de sub ea fiind in acest moment al primariei. In momentul de fata el este proprietar doar in baza acelei facturi, neavand un titlu de proprietate.
Cu persoana in cauza am putut incheia la notariat doar o promisiune de vanzare, deoarece lipseste titlul.
Am fost sfatuit sa fac ridicarea topografica a cladirii, cu imputernicire de la proprietar, si sa o depun la OCPI pentru obtinerea titlului, si pentru inchierea unui contract de vanzare-cumparare, iar mai departe sa cer concesiunea terenului.
Doresc sa stiu daca sunt corecti pasii pe care vreau sa ii urmez sau ce alti pasi de parcurs mai sunt pentru obtinerea titlului, sau daca ridicarea topografica ma va ajuta in obtinerea lui.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: puslic , utilizator 17:08, 28 Noiembrie 2013
se poate obtine titlul de proprietate in instanta? in baza acelei facturi fiscale?
Intrebati un avocat(pentru ca o sa aveti nevoie daca mergeti in instanta) daca acea factura poate sa tina loc de promisiune de vanzare, DACA da, atunci puteti cere in instanta o "hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare". O zi buna.
pai de asta am postat aici. poate ma lamureste un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren koeni koeni A-si vrea sa cumpar un teren extravilan (800 mp). Avem contract de vanzare-cumparare scris cu mana cu martori! Care sunt pasi de urmat ca sa nu am probleme ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat ... simon1991 simon1991 Buna ziua. Bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat in 2009. Actele nu erau facute, noul proprietar a venit la bunica, tata si matusa mea in 2010 ... (vezi toată discuția)
Tot intabulare gavril.magurean gavril.magurean am cumparat un teren de la o persoana,persoana respectiva avea titlu de proprietate,insa nu era intabulat . persoana a murit si eu acuma vreau sa mi intabulez ... (vezi toată discuția)