avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tot intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tot intabulare

am cumparat un teren de la o persoana,persoana respectiva avea titlu de proprietate,insa nu era intabulat . persoana a murit si eu acuma vreau sa mi intabulez terenul,cum se procedeaza? mentionez ca aceasta persona are si 2 fii.
Cel mai recent răspuns: Ariadna Gorea , Avocat 20:58, 14 Februarie 2011
Nu ati precizat ce fel de act ati incheiat cu vanzatorul , act notarial sau chitanta de mana sau precontract de vanzare cumparare , promisiune de vanzare si daca in acel act se mentioneaza pretul platit . Daca ati incheiat un act notarial intabulati direct pe numele dvs. daca ati incheiat un precontract sau promisiune de vanzare , trebuie sa va intelegeti cu mostenitorii pentru a merge cu acestia la notariat .daca nu va intelegeti deschideti o actiune in instanta prin care sa se constate intervenita vanzarea-cumpararea. Aveti nevoie de un avocat .
Av.Ioana Cazacu Bucuresti , tel.0766525202
pentru a intabula un teren trebuie sa apelati la un autorizat cadastru (gasiti lista la OCPI din jud dvs) . acesta face masuratori topografice si o documentatie, si va solicita pentru intabulare o serie de acte:
- titlu de proprietate in copie legalizata
- act de vanzare cumparare incheiat la notar (copie legalizata)
- certificat fiscal
- copie simpla dupa buletinul dvs.

daca nu aveti unul din aceste acte o cautati de dna avocat;)
contractul nu a fost facut la notar a fost facut de mana. copii decedatului mi au vandut terenul,dar titlul este pe decedat,insa vreau sa stiu daca pot sa nu ajung in instanta adica sa nu se mai faca succesiunea si apoi sa mergem la notar si abia dupa aia sa trec eu in cf. nu se poate intabula direct pe mine?
Nu, deoarece inscrierea ca CF se va face succesiv, adica va fi trecut autorul vanzatorilor proprietar in baya titlului de proprietate, apoi mostenitorii acestuia si abia apoi dvs, ca si cumparator.
Actiunea in instanta se numeste hotarare care sa tina loc de act autentic.
Va trebuie neaparat plan de situatie privind imobilul. Domnul expert va explicat anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa ... nellyy nellyy As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa deoarece proprietarul trebuie sa faca dezmembrarea aa cestei parcele,pt ca el are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren koeni koeni A-si vrea sa cumpar un teren extravilan (800 mp). Avem contract de vanzare-cumparare scris cu mana cu martori! Care sunt pasi de urmat ca sa nu am probleme ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta contract vanzare-cumparare marik0 marik0 Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu sfaturi in legatura cu urmatoarea speta: A si B incheie un ante-contract de vanzare-cumparare (in 1996). A(promitent ... (vezi toată discuția)