avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenirea din concediu de crestere copil la un alt loc ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenirea din concediu de crestere copil la un alt loc de munca

Buna ziua!
Am nascut pe data de 7.11.2013 iar in prezent sunt in concediu postnatal. Incepand cu luna ianuarie 2014 as dori sa intru in concediu de crestere a copilului pentru 1 an de zile. Am gasit un loc de munca mai convenabil si nu stiu cum sa procedez in continuare. Am cateva intrebari:

1. Imi dau demisia din locul actual si ma angajez la noul loc de munca? Daca da, cand trebuie sa-mi depun demisia?
2. Pot sa merg la noul loc de munca din februarie?
3. Ce se intampla cu concediul de crestere al copilului si cu stimulentul de insertie in aceasta situatie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:26, 10 Decembrie 2013
1. - Puteti sa plecati fie prin demisie (art.80 din Codul muncii) fie prin acordul partilor (art.55b din Codul muncii).
- In cazul demisiei trebuie sa respectati perioada de preaviz daca angajatorul un renunta total sau partial la el.
- In cazul acordului partilor plecati cu data stabilita de acord cu angajatorul.

2. Veti beneficia si de concediu crestere copil (CCC) si de stimulentul de insertie daca indepliniti conditiile legale, nu conteaza ca ati schimbat locul de munca.
Voi pleca prin demisie. In aceasta situatie pot sa merg la noul loc de munca din februarie sau in februarie trebuie sa depun preavizul la locul actual de munca? Mentionez ca intru in CCC in ianuarie 2014.
1. In aceasta situatie nu veti putea efectua preavizul deoarece sunteti in concediu de maternitate si apoi veti intra in CCC, de aceea angajatorul va trebui sa renunta pe preaviz.

2. Apoi nu inteleg cum viitorul angajator vrea sa va angajeze daca dvs. sunteti in concediu de maternitate sau in CCC.

3. Puteti face notificarea de demisie oricand doriti dvs.
Viitorul angajator doreste sa ma angajeze cat mai repede. Practic eu voi fii in CCC in ianuarie urmand ca din februarie sa-mi incep activitatea la noul loc de munca. De aceea as dori sa stiu daca dupa o luna de CCC pot incepe sa lucrez din nou.
1. - Daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica veti primi salariu pentru munca depusa iar statul va mai da 500 lei lunar.

2. Puteti sa solicitati si direct stimulentul de insertie, fara sa mai intrati intai in CCC.

3. - Daca vreti sa intrati, totusi, o luna in CCC, o puteti face si apoi reluati activitatea si beneficiati de stimulentul de insertie.
- Nu uitati sa completati pe cererea tip pentru indemnizatie pentru CCC ca doriti acest concediu pana la varsta de 1 an a copilului.
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie din concediu de crestere copil dobrealina23 dobrealina23 Eu sunt in concediu de crestere copil incepand cu 1.01.2014. Din 1.03.2014 doresc sa ma angajez la o alta firma. Cum procedez cu firma la care sunt in prezent? ... (vezi toată discuția)
Va rog sa imi spuneti care varianta ar fi cea mai buna in cazul meu in ceea ce priveste ccc catalinion84 catalinion84 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca este posibil sa intru in concediu crestere copil pentru o perioada de 2 ani si apoi sa revin sa lucrez (sa zicem ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal cassady cassady Am si eu o dilema si sper ca ma puteti ajuta. Sunt in concediu maternal si vreau sa-mi schimb locul de munca. Daca ma intorc la servici si apoi imi dau demisia ... (vezi toată discuția)