avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Mostre
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Mostre

Buna ziua,

In cadrul unei proceduri de achizitie publica de furnizare sistem informatic integrat ((licente software, servicii dezvoltare software, echipamente hardware si instruire personal), in cadrul fisei de date, la cap. IV.4.3) - Modul de prezentare a ofertei este mentionat si dreprul de proprietate asupra ofertelor ( ... autoritatea contractanta va avea dreptul de proprietate asupra tuturor ofertelor).
In cadrul caietului de sarcini (nu la criteriile de calificare) este mentionat ca, "conform cerintelor din fisa de date, in concordanta cu prevederile art. 188 alin (1) lit a) din OUG 34/2006, odata cu documentele de calificare ofertantii vor prezenta, cu titlu de mostre, kituri demo"

Intrucat Kitul contine echipamente destul de valoroase, avand in vedere prevederile fisei de date, acesta mai poate fi returnat ofertantului declarat necastigator?

Daca da, care este baza legala prin care poate fi solicitat? Daca nu, este posibil sa solicite contravaloarea echipamentelor?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: creatza_70 , utilizator 11:44, 17 Decembrie 2013
Se restituie dupa incheierea contractului cu ofertantul castigator.trebuia sa se precizeze in fisa de date. Nu au dreptul sa le retina nici nu aveau cum sa scrie asta in anunt ca se respingea.
Mostrele sunt conditie de calificare . Si nu au ce sa caute in caietul de sarcini. Trebuia sa solicitati clarificari referitoare la mostre. Caietul de sarcini poate fi contestat daca nu va raspund ca nu se retin.


[Va rog nu mai scrieti cu majuscule, se citeste greu si este impotriva Regulamentului de postare. Multumesc]
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
Ares-3, moderator
Exact, mostrele sunt criteriu de calificare.
In caietul de sarcini scriu ca se prezinta kitul "cu titlu de mostra"
Nu stiu ce sa cred ... pare smecherie.
Nu inteleg insa de ce cel care este in situatia asta (un prieten) a participat la procedura fara sa transmita niste solicitari de clarificari inainte. Asa avea un raspuns clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificari ref. la depunerea mostrelor si a certificatelor de omologare dolj dolj La cap III2.3.a din fisa de date a achizitiei in casuta ptr MODALITATEA DE INDEPLINIRE s-a mentionat din greseala \'\'se depun mostrele\\" fara ca la ... (vezi toată discuția)
Solicitare clarificari comunicare rezultat procedura ContSters229751 ContSters229751 Dupa comunicarea rezultatului procedurii poate furnizorul declarat necastigator sa solicite autoritatii contractante detaliile tehnice ale ofertei declarate ... (vezi toată discuția)
Proceduri de achiziție publică de lucrări ioannen ioannen În cadrul unei proceduri de achiziție publică de lucrări, la etapa de evaluare a propunerii tehnice mi s-au cerut niște clarificări. Am răspuns la toate ... (vezi toată discuția)