avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca mama e bolnava la divort i se pot lua copiii?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca mama e bolnava la divort i se pot lua copiii?

Buna ziua,
Am o prietena si este intr-o situatie foarte grava, s-a imbolnavit si primul verdic a fost de pneumonie insa cel de-al doilea verdict a fost crancen: HIV. Primul copil are si el, al doilea copil nu are, de asemenea nici sotul ei nu are, au ajuns la certuri si ea vrea sa divorteze insa el o ameninta ca ii ia copii la divort pentru ca are o asemenea boala. Intrebarea ei si a mea ca sa o ajut este: poate sa-i ia copii la divort fiindca are HIV???
Va multumesc anticipat.
Instanta nu va stabili ca minorii sa aiba domiciliul la tata pt ca mama are HIV in special, ci daca nu poate avea grija de ei sau din alte motive fara legatura cu boala.
Cati ani are primul copil ?
Multumesc pentru raspuns, primul are 4 ani, al doilea 5 luni
Al doilea e cam mic sa il ia tatal. Conteaza cat e de capabila femeia sa aiba grija de ei cu tot ce inseamna asta sa aiba conditii bune de locuit, sa aiba venituri, boala sa ii permita sa ii spele, sa ii plimbe, sa le faca de mancare, sa fie ea ok cu boala ca banuiesc ca dupa vestea asta nu e tocmai in regula...

HIV e o boala? E declansata boala sau e doar purtatoare de HIV?
Discutiile sunt mai lungi si nu, din cauza ca e bolnava nu i se pot lua copiii, dar trebuie sa aiba cum sa ii ingrijeasca, adica: casa, masa, venit.
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri, singura teama a mamei era strict daca in baza bolii ii pot fi luati copii, restul sunt in regula.

Alte discuții în legătură

Lege hiv van_Blond van_Blond Buna ziua! As dori sa stiu daca conform legistlatiei Romaniei(codul Penal+codul Civil samd) sunt obligat sa divulg statutul meu hiv partenerilor cu care ... (vezi toată discuția)
Infectare cu hiv. se pot obține daune morale de la persoana care a ascuns faptul că suferă de această boală? Arya2015 Arya2015 Buna ziua .eu și soțul am aflat de curând ca avem hiv..acum așteptăm și analizele fetei noastre.stim de unde s.a întâmplat cel mai grav e ca pers ... (vezi toată discuția)
Daune morale in infectarea cu hiv mona71 mona71 In urma cu 6 luni am cunoscut un american ,rezident in Germania si in luna ianuarie ne-am casatorit. Casatoria a avut loc tot in Germania unde am si ramas sa ... (vezi toată discuția)