Eu sunt o persoana fizica (neautorizata - un simplu cetatean) si vreau sa inchei un contract de prestari servicii artistice cu o persoana juridica. Obiectul contractului este oferirea unui program muzical la un eveniment, cu titlu ocazional.
Intrebarea 1: Trebuie neaparat sa fiu PFA inregistrat la Administratia Fiscala in acest caz, ca sa nu am probleme cu Garda Financiara sau se poate incheia in situatia prezentata mai sus - persoana fizica neautorizata ?
Intrebarea 2: Impozitul pe venitul cuvenit prin contract imi este imputat sau ramane in obligatia beneficiarului (persoana juridica) prin oprire la sursa ?
In asteptarea un raspuns urgent si cert va multumesc! Este urgent datorita faptului ca sunt presat sa inchei acest contract intr-un fel sau altul ca sa nu pierd lucrarea :(. Mai am varianta ca aceste contract sa se incheie direct cu un SRL autorizat ptr astfel de evenimente prin administrator insa eu doar sa fiu un executant care sa nu apara deloc cu numele in contract :)
E un contract de prestari servicii pe dreptul civil/conventie si nu e nevoie sa aveti pfa dar se face pentru activitati ocazionale. In acest caz, platitorul de venit o sa va retina la sursa si plateasca la stat impozitul pe venit tot (de 16%), contributia la sanatate si la pensie (daca nu mai aveti in alta parte un contract de munca valabil).