Detin o intreprindere individuala care desfasoara activitati fotografice. Vreau sa colaborez cu un videograf (persoana fizica neautorizata). Practic, fotografiez la diverese evenimente si doresc sa colaborez cu un videograf pentru a oferi clientilor un pachet complet foto-video.
As dori sa stiu care ar fi cea mai simpla si legala metoda de colaborare in acest caz?
Mentionez ca videograful detine propria aparatura video.
Multumesc pentru raspuns!
Alte variante nu exista? Am citit ceva despre un contract de conventie civila.
Avand in vedere ca evenimentele la care o sa participam impreuna o sa fie cu caracter ocazional (doar in sezon ), as prefera sa lucram pe baza de contract de colaborare. Nu vad rostul angajarii pentru cateva evenimente pe an. El este angajat deja la o alta companie. As vrea sa stiu daca exista o alta varianta prin care am putea intra in legalitate, excluzand angajarea sau autorizarea lui ca PFA.
Contract de prestari servicii o sa inchei cu clientii care o sa ne angajeze.
Sa inteleg ca se poate incheia un contract asemanator intre intr. indiv. si videograf, de fiecare data cand avem un eveniment la care participam impreuna?
In cazul acesta cum se procedeaza cu impozitul pe venit. Pentru ca el o sa primeasca o parte din valoarea contractelor incheiate cu clientii.
Un raspuns mai complet ar fi binevenit. Multumesc!
Angajare
comancorinaadelina
Buna ziua,
Sotul meu este in tratative cu o firma pentru angajare, acestia mergand pe colaborare ; nu prea stiu ce presupune acest lucru. Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)