avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Colaborare Intreprindere individuala cu o persoana ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Colaborare Intreprindere individuala cu o persoana fizica

Buna ziua!

Detin o intreprindere individuala care desfasoara activitati fotografice. Vreau sa colaborez cu un videograf (persoana fizica neautorizata). Practic, fotografiez la diverese evenimente si doresc sa colaborez cu un videograf pentru a oferi clientilor un pachet complet foto-video.
As dori sa stiu care ar fi cea mai simpla si legala metoda de colaborare in acest caz?
Mentionez ca videograful detine propria aparatura video.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2016
kremat, utilizator
Cel mai recent răspuns: kremat , utilizator 23:50, 18 Martie 2016
Cu contract de munca cu norma redusa sau sa se autorizeze si el ca pfa si semnati cu el contract de prestari servicii.
Multumesc pentru raspuns!
Alte variante nu exista? Am citit ceva despre un contract de conventie civila.
Avand in vedere ca evenimentele la care o sa participam impreuna o sa fie cu caracter ocazional (doar in sezon ), as prefera sa lucram pe baza de contract de colaborare. Nu vad rostul angajarii pentru cateva evenimente pe an. El este angajat deja la o alta companie. As vrea sa stiu daca exista o alta varianta prin care am putea intra in legalitate, excluzand angajarea sau autorizarea lui ca PFA.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2016
kremat, utilizator
Daca este vorba despre activitati ocazionale, atunci puteti incheia contract de prestari servicii.
Contract de prestari servicii o sa inchei cu clientii care o sa ne angajeze.
Sa inteleg ca se poate incheia un contract asemanator intre intr. indiv. si videograf, de fiecare data cand avem un eveniment la care participam impreuna?
In cazul acesta cum se procedeaza cu impozitul pe venit. Pentru ca el o sa primeasca o parte din valoarea contractelor incheiate cu clientii.
Un raspuns mai complet ar fi binevenit. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Sotul meu este in tratative cu o firma pentru angajare, acestia mergand pe colaborare ; nu prea stiu ce presupune acest lucru. Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)
Caen firma si cesiunea drepturilor de autor AlinaCL AlinaCL Buna ziua! Firma mea este un SRL-D si este autorizata doar pentru activitati fotografice (cod CAEN 7420 - Activitati fotografice), nu si pentru cele video (ce ... (vezi toată discuția)
Pfa ....colaborare sau angajare???? trafalet_32 trafalet_32 Buna ziua !Desfasor activitate fotografica si videografie pentru diverse evenimente ,ocazional,sub forma de PFA autorizat,Problema este ca sunt nevoit sa plec ... (vezi toată discuția)