avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PFA ....colaborare sau angajare????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PFA ....colaborare sau angajare????

Buna ziua !Desfasor activitate fotografica si videografie pentru diverse evenimente ,ocazional,sub forma de PFA autorizat,Problema este ca sunt nevoit sa plec pentru o perioada mai lunga si deoarece am 5-6 contracte deja semnate vreau ca sa fie onorate de fiul meu.Cum pot face acest lucru in mod legal?Mentionez ca este vorba de 1-2 zile pe luna,in luni diverse.Nu stiu cum trebuie sa procedez ca fiul meu sa nu aiba probleme in cazul unui control sau altceva?Care ar fi solutia-un contract de colaborare pentru zilele respective sau ce alta forma legala?Va multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:04, 14 Mai 2015
Incheiati un contract de munca cu timp partial de doar cateva ore pe luna.
Puteti incheia si un contract de mandat cu fiul dvs .
Contract de mandat se poate incheia si cu fratele celui care detine PFA? si ce anume implica acest lucru?
Puteti incheia un contract de manda, insa acesta este supus prevederilor Codului Civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaborare intreprindere individuala cu o persoana fizica kremat kremat Buna ziua! Detin o intreprindere individuala care desfasoara activitati fotografice. Vreau sa colaborez cu un videograf (persoana fizica neautorizata). ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma servici foto VladIV VladIV Buna ziua, Doresc sa deschid o microintreprindere care va oferi servicii foto/video pentru diferite evenimente. Eu de profesie sunt fotograf. Am cateva ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata fotograf/videograf nunta danielamrom danielamrom Buna ziua, in luna septembrie a anului trecut am avut nunta si pentru serviciile foto video am avut doua contracte (aproape identice – diferenta fiind numele ... (vezi toată discuția)