avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dat in judecata fotograf/videograf nunta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dat in judecata fotograf/videograf nunta

Buna ziua, in luna septembrie a anului trecut am avut nunta si pentru serviciile foto video am avut doua contracte (aproape identice – diferenta fiind numele firmei) separate, in care erau precizate suma platita cat si termenul de executie a subiectului contractului - de 30 de zile lucratoare (foto) si 30/60 de zile lucratoare (video) de la data evenimentului.
Din pacate, atat cu fotograful, cat si cu videograful am avut probleme la predarea materialelor - respectiv, le-au predat cu intarziere (fotografiile le-am primit in februarie, dupa multe taraganari) si video-ul in aprilie (la fel, dupa multe insistente) si tot nu am primit toate materialele mentionate in contract.
Mentionez ca avem contract semnat de catre noi, dar nu a fost semnat si de catre fotograf - /videograf - deoarece ei erau in alta localitate si noi in Bucuresti, insa avem dovada platilor avansului in cont (nu stiu daca acest lucru conteaza) si ambii au fost prezenti la eveniment. Din cate stiam, este suficient daca avem acordul lor in scris - pe whatsapp/facebook, insa daca aveti mai multe informatii in acest sens, as aprecia foarte mult. De asemenea, unul dintre contracte are informatii gresite - firma pe care este facut, nu este de gasit la ANAF,as putea sa fac o sesizare?
Intrebarea mea este: informatiile prezentate sunt suficiente pentru a ii da in judecata si pentru a le cere daune morale? din pacate, cand ma gandesc la nunta mea, primul sentiment este de frustrare si de suparare (si sotul simte acelasi lucru).
Cel mai recent răspuns: Dany1803 , utilizator 12:32, 15 Iulie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Da, puteți sa ii dați în judecata, prin acțiunea în instanta trebuie sa solicitați rezolutiunea contractului și repunerea partilor în situația anterioara prin echivalent banesc (solicitati banii pe care i-ați plătit).

În subsidiar, puteți solicita instantei sa dispună obligarea acestora la plata către dumneavostră a penalităților de intarziere moratorii, care se calculează pe fiecare zi de întârziere de la data când aceștia trebuia sa va trimita pozele/ înregistrările video.


Cu privire la faptul ca contractul nu e semnat de către prestatorii de servicii, menționez ca acesta este valabil încheiat întrucât legea nu cerere forma scrisa pentru validitatea contractului, acesta fiind valabil prin simplul consimțământ de voința. Proba contractului o puteți face în instanta cu martori, e-mailurile primite de la ei, precum și orice alte mesaje, interogatoriul acestora si dovada plății de către dumneavostră a serviciilor prestate.

Vă doresc mult succes.
Va multumesc foarte mult pentru informatii. O seara frumoasa!
Cu plăcere. O seara frumoasa și dumneavostră și mult succes!
Buna ziua!Noi am avut nunta in luna mai a acestui an,iar fotograful nu ne mai raspunde la telefon și nu ne-a predat materialul foto-video!Intrebarea este dacă noi am avut contractul semnat înainte de pandemie mai putem sa-l dam in judecată?Pe contract scrie ca are o valabilitate de 400 de zile și noi nu am mai făcut alt contract din 2019 pentru ca am avut încredere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, avem o situatie mai aparte in legatura cu fotograful ... FMiriam FMiriam Buna ziua, Avem o situatie mai aparte in legatura cu fotograful si videograful care au prestat la nunta noastra, avem un contract simplu in care nu apare ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contractului de catre fotograful de la nunta mariusag89 mariusag89 Buna ziua, Pe data de 19.09.2015 am avut nunta si ca toti oamenii normali am contractat si eu un fotograf-videograf pentru eveniment. Bineinteles ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, anul trecut am avut nunta in iulie. am angajat cu ... Marius Burcea Marius Burcea Buna ziua, Anul trecut am avut nunta in iulie. Am angajat cu un an inainte un fotograf din Suceava. Cu o zi inainte de eveniment m-a sunat sa imi spuna ca nu ... (vezi toată discuția)