avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lista de plata intretinere bloc este un act oficial?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lista de plata intretinere bloc este un act oficial?

Buna seara! Inca am nevoie de ajutorul dvs.! As dori sa stiu daca lista de plata lunara este singurul document de care trebuie sa tin cont ca sa stiu ce suma am de plata lunar sau, pe langa asta, trebuie sa achit si sumele specificate pe alte anunturi de la avizier, ca de exemplu: "In urma sedintei de comitet de bloc din data ... s-a stabilit ca fiecare locatar sa plateasca in plus fata de intretinerea afisata inca ... RON pentru a acoperi din facturile restante". Anuntul nu are nicio semnatura si nicio stampila, ci doar sintagma "comitet bloc" sub textul anuntului. Daca nu platesc suma specificata in acest anunt, pot primi penalizari si obligata de vreo instanta sa platesc?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2013
MMI15, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:19, 11 Decembrie 2013
Teoretic singurele sume care pot fi legal calculate si impuse proprietarilor ,sunt acelea precizate in lista de intretinere,intocmita de administrator,verificate si vizate de cenzor,
semnate de presedintele de asociatie de proprietari

Multumesc mult! Parca am capatat un pic de speranta... :)
Seara placuta!
Lista de intretinere este singurul document oficial, legal, care sta la baza incasarii sumelor datorate de locatari asociatiei.

Lista de plata este justificata prin baza de calcul, practic pe lista cu pricina trebuie sa se gaseasca sumele din coloane asa cum au fost calculate si aratate in acea baza de calcul si din documente gen statut, PV ale comitetului executiv, PV al AG a proprietarilor etc.

Daca exista sume in plus fata de cheltuielile curente, cum e cazul la dv., se face o rubrica in plus denumita astfel incat sa sugereze documentul care a stat la baza ei, iar acest document este tocmai un PV, un referat, al comitetului executiv, al AG, semnat, stampilat.

La avizier se pune doar instiintarea catre locatari ca vor avea de plata in plus fata de cheltuielile curente si sumele impuse in mod exceptional.
@MMI15,
Ati mai deschis un topic cu acest subiect. Va rog sa reveniti acolo si sa continuati.
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara i_andreea2005 i_andreea2005 Buna ziua. Am cateva nelamuriri legate de adunarea generala extraordinara asociatiei de locatari si as dori sa ma ajutati : Astazi a avut loc Adunarea ... (vezi toată discuția)
Semnatura lista de intretinere catali123456 catali123456 Daca presedintele unei asociatiei de proprietari nu e prezent fizic, poate semna lista de intretinere si alte documente ale asociatiei? Inteleg ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Solicitare Cristina588 Cristina588 Este obligatoriu ca salariatii unei Asociatii de proprietari respectiv administrator, mecanic, femeia de serviciu sa fie angajati cu ... (vezi toată discuția)