avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Popriri
Discuție deschisă în Executare silită

Popriri

Sunt salariat bugetar .Salariul este virat lunar in cont la banca. Sint executat silit prin poprire de catre o alta banca si de catre Administratia finantelor publice. Desi primesc doar 1/2 din salariu,suma poprita merge doar la A.F.P.,iar cealalta banca nu primeste nici un ban. In aceste conditii,la banca respectiva creste dobinda si cresc si penalitatile de intirziere. Ce pot face ca o parte din suma poprita sa ajunga si la banca respectiva?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:26, 13 Decembrie 2013
Buna ziua,

Nu puteti face nimic, aceasta este ordinea legala de distribuire. Daca vreti sa nu curga dobanzi puteti sa platiti din cealalta jumatate catre banca. Altfel, doar dupa ce Statul isi ia creanta , primeste si banca 1/3 din salariu.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspunsul dat. Acum insa, executorul judecatoresc a trimis angajatorului meu adresa de poprire pentru banca . Asta inseamna ca voi avea poprire 1/3 din salariu la angajator,apoi INCA 1/2 din ceea ce a trimis angajatorul in contul meu de salariu. Nu ma protejeaza nici o lege? Eu cu ce mai traiesc?? Dupa cum stiti salariile bugetarilor sunt mici.
Va multumesc anticipat.
Nu domnule, nimeni nu are voie sa va retina mai mult de 1/2 din salariu, indiferent cate urmariri silite sunt pornite impotriva veniturilor dvs salariale.

mergeti la banca cu adresa de la angajator in care se mentioneazA ca vi se opresc deja acolo 1/2 din veniturile salariale si nu vor avea voie sa va retina nimic.
va fi blocat contul, dar banii, vi-i vor da cash la casieria bancii.

Sau, cereti angajatorului sa va dea cash restuld e bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita. MARINA11 MARINA11 Am primit de la un executor judecatoresc proprire pe salariul unui angajat (pentru un credit neachitat). Care este procentul maxim care poate fi retinut ... (vezi toată discuția)
Executare silita Underworld86 Underworld86 Buna ziua, In data de 27.05.2015 am primit o instiintare de executare silita pentru 2 credite neachitate pe numele meu si al sotiei. Pe data de 05.06.2015 ... (vezi toată discuția)
Incasare salariu in executare silita rodicala rodicala Buna ziua, un salariat (A) este in executare silita de o banca, avand calitatea de garant intr-un contract de credit. Astfel, in fiecare luna angajatorul ... (vezi toată discuția)