avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită incasare salariu in executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

incasare salariu in executare silita

Buna ziua, un salariat (A) este in executare silita de o banca, avand calitatea de garant intr-un contract de credit. Astfel, in fiecare luna angajatorul retine 1/3 din salariul persoanei A si trimite suma la executor, iar diferenta in contul curent al salariatului deschis la o banca. Problema e ca, la banca, contul salariatului A, este poprit pentru aceeasi suma pe care o retine si angajatorul, astfel ca salariul este diminuat de doua ori cu cate o treime. Cum poate rezolva acest lucru? Ar fi in regula daca angajatorul i-ar trimite salariul, dupa ce bineintles retine poprirea, intr-un cont al unei terte persoane unde salariatul executat silit este imputernicit pe cont avand de asemenea si un card de utilizator pe nume propriu? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:49, 30 Ianuarie 2015
faceti contestatie la executare in care explicati situatia.
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
MYRA CIMPEAN , Avocat
Va multumesc.
Ar fi in regula daca angajatorul i-ar trimite salariul, dupa ce bineintles retine poprirea, intr-un cont al unei terte persoane unde salariatul executat silit este imputernicit pe cont avand de asemenea si un card de utilizator pe nume propriu?


Daca angajatorul accepta, e perfect.
Diferenta i-o poate da si in mana.
Mai aveti varianta sa vb cu executorul si sa faca adresa catre banca unde va incasati salariul, pt ca suma provenita din salariu sa v-o elibereze integral.
Nu are sens sa contestati sa mai platiti taxa de timbru si sa asteptati sa se judece, cat se poate rezolva mai simplu. Cel mai simplu asa ar fi, ori sa va dea in mana diferenta, ori in contul altuia.
Mai există o soluțe simplă, angajatorul emite o adresă prin care anunță Banca cu privire la faptul că este instituită poprire pe salariu și la angajator și că se efectuează reținerea legală de 1/3. Așa fiind situația, Banca este obligată să vă elibereze restul de 2/3 din venitul salarial cash la casieria Băncii.
Banca nu poate face decat conform documentelor de la executor.

Alte discuții în legătură

Executare silita. MARINA11 MARINA11 Am primit de la un executor judecatoresc proprire pe salariul unui angajat (pentru un credit neachitat). Care este procentul maxim care poate fi retinut ... (vezi toată discuția)
Poprirea totala/partiala a veniturilor salariale ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, poate stie cineva: Daca o persoana care are un credit de nevoi personale, ajuns in situatia executarii silite din motive de neplata, iar persoana ... (vezi toată discuția)
Executare silita Underworld86 Underworld86 Buna ziua, In data de 27.05.2015 am primit o instiintare de executare silita pentru 2 credite neachitate pe numele meu si al sotiei. Pe data de 05.06.2015 ... (vezi toată discuția)