avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprirea totala/partiala a veniturilor salariale ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprirea totala/partiala a veniturilor salariale ?

Buna ziua, poate stie cineva:

Daca o persoana care are un credit de nevoi personale, ajuns in situatia executarii silite din motive de neplata, iar persoana respectiva are numai venituri salariale care se platesc in cont bancar .. daca se popreste acest cont, se vor retine in totalitate veniturile lunare respective, sau numai un anumit procent pana la acoperirea debitului restant ? (baza legala..?)

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: calin_andrei , utilizator 09:51, 10 Februarie 2014
Pe salariu va poate institui o poprire pe 1/3, puteti vb cu angajatorul sa va dea diferenta cash sau sa vb cu executorul sa dovediti ca un cont aveti numai salariul, iar acesta va face adresa catre banca sa va elibereze din cont 2/3 lunar.
Pt ca banca s-ar putea sa va ia comision pt deblocare cont sau sa fiti pasat mereu de la banca la executor si invers, mai bine ar fi sa va incasati salariul de la angajator direct.
Din cate inteleg, este vorba de o corporatie mare, nu se pune problema de plata cash. Deci practic incovenientul major (in afara de retineri), ar fi practic adresa lunara de deblocare plus comisioanele ... multumesc de raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare cont, card, internet banking cristi.a cristi.a Buna ziua, Mi-a fost instituita poprire pe salariu de 50%. Angajatorul si-a luat angajamentul de a vira lunar 50% catre executor, restul de 50% fiindu-mi ... (vezi toată discuția)
Incasare salariu in executare silita rodicala rodicala Buna ziua, un salariat (A) este in executare silita de o banca, avand calitatea de garant intr-un contract de credit. Astfel, in fiecare luna angajatorul ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi lorelay1 lorelay1 Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)