avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită incasare salariu in executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

incasare salariu in executare silita

Buna ziua, un salariat (A) este in executare silita de o banca, avand calitatea de garant intr-un contract de credit. Astfel, in fiecare luna angajatorul retine 1/3 din salariul persoanei A si trimite suma la executor, iar diferenta in contul curent al salariatului deschis la o banca. Problema e ca, la banca, contul salariatului A, este poprit pentru aceeasi suma pe care o retine si angajatorul, astfel ca salariul este diminuat de doua ori cu cate o treime. Cum poate rezolva acest lucru? Ar fi in regula daca angajatorul i-ar trimite salariul, dupa ce bineintles retine poprirea, intr-un cont al unei terte persoane unde salariatul executat silit este imputernicit pe cont avand de asemenea si un card de utilizator pe nume propriu? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:49, 30 Ianuarie 2015
Banca este obligată să respecte prevederile legale, inclusiv să nu rețină veniturile salariale în mod abuziv. Executorul poate spune că el poprește contul, care este unul curent, în care poate intra orice sumă de bani, nu doar veniturile salariale sau altfel de sume insesizabile.

Este adevărat că Banca poate avea angajați habarniști care să spună grozăvia de mai sus. În cazul în care face rețineri nejustificete, Banca va comite o faptă penală.
sunt justificate executarile conform adresei de poprire, banca nu stie ce venituri intra in contul clientului, doar ca executorul la solicitarea executatului poa face adresa catre banca sa nu retina decat suma stabilita lunar. In functie de suma datorata procentul retinut difera.
Ar fi bine să discutăm doar despre lucrurile pe care le cunoaștem și să nu ne bagăm acolo unde nu ne pricepem! :oops:

Banca știe cu exactitate de unde provin sumele și cu ce caracter sunt încasate, fiecare operațiune de plată are explicația plății.

Cum să difere procentul reținut în funcție de sumă? Procentul este de 1/3 pentru o singură poprire sau 1/2 pentru mai mult de o executare silită prin poprire, indiferent de sumele reprezentând creațe de recuperat.
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Banca știe ca e venit salarial și dacă a primit adresa de la executor sa ii retina 1/3 din ce reprezinta salariu, asa va face. Nu are de unde sa știe și nici nu cred ca o interesează ca omului i se retine și la sursa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita. MARINA11 MARINA11 Am primit de la un executor judecatoresc proprire pe salariul unui angajat (pentru un credit neachitat). Care este procentul maxim care poate fi retinut ... (vezi toată discuția)
Poprirea totala/partiala a veniturilor salariale ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, poate stie cineva: Daca o persoana care are un credit de nevoi personale, ajuns in situatia executarii silite din motive de neplata, iar persoana ... (vezi toată discuția)
Executare silita Underworld86 Underworld86 Buna ziua, In data de 27.05.2015 am primit o instiintare de executare silita pentru 2 credite neachitate pe numele meu si al sotiei. Pe data de 05.06.2015 ... (vezi toată discuția)