avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Depasire termen inregistrare documentatie cadastrala ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Depasire termen inregistrare documentatie cadastrala si inscriere in cartea funciara

Buna ziua,


In data de 23 octombrie am contactat o persoana autorizata pentru efectuarea cadastrului asupra unui imobil cu terenul aferent. Mi-a comunicat ca a fost depusa documentatia si ca are termen de solutionare pe data de 05.12.2013 ca urmare i-am achitat onorariul solicitat, eliberandu-mi chitanta. In data de 06.12.2013(vineri) am sunat sa aflu daca este gata inscrierea in cartea funciara si dupa lungi insistente a binevoit sa-mi raspunda la telefon si sa-mi spuna ca nu este gata si ca probabil v-a iesi luni 09.12.2013, iar de luni nu mai raspunde la telefon. Am sunat la OCPI unde mi-au spus ca a iesit de la cadastru si ca urmeaza sa-i fie deschisa cartea funciara si ca de acolo nu-mi pot oferi informatii si nu stiu cand va fi gata. Chiar nu exista termene pentru asa ceva??
Am mare nevoie de inscrierea in cartea funciara intrucat am gasit deja cumparator pentru proprietate si urmeaza sa plece in strainatate.
Ce pot sa fac in aceasta situatie? Vi se pare normal ca autorizatul pentru cadastru sa se poarte asa? Pot sa-i fac o plingere undeva, banuiesc ca sunt si? Nu este de obligatia lui sa urmareasca lucrarea pana la finalizare?
Cel mai recent răspuns: simona camelia , utilizator 14:08, 12 Decembrie 2013
Accesati site-ul ANCPI si pe acesta puteti urmari traseul cererii dumneavoastra.
Introduceti datele solicitate pe adresa:
[ link extern ]
Asta fac de trei zile..........Intrebarile mele erau altele, daca aveti cunostinta despre o situatie similara va rog sa-mi raspundeti.
Termenul este de 21 de zile lucratoare din data in care s-a depus lucrarea(in regim normal). Sunt f multe cazuri in care termenul nu se respecta.
Mai vreau sa stiu cine autorizeaza expertii pentru cadastru si cum pot fi acestia trasi la raspundere pentru neindeplinirea serviciului.
Nu expertul este de vina pt situatia dvs. Trebuia sa faceti un contract de prestari servicii (conventie) in care se specificau termenele, onorariu etc. Nerespectarea acestor clauze puteau duce la consecinte.
Faptul ca in spatele firmei este un expert care semneaza pentru munca prestata, este alta problema.

Alte discuții în legătură

Eliberare cadastru intarziata cristinbc cristinbc Buna ziua, mama mea a depus actele la un birou individual (in provincie - Botosani) pentru eliberare cadastru (locuinta bunicilor), asta s-a intamplat la ... (vezi toată discuția)
Carte funciara viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 in urma cu 2 luni am apelatt la serviciile unui inginer caastrist pentru a intocmi carte funciara necesara la programul \"casa verde\"A venit a masurat am ... (vezi toată discuția)
Expertul nu vrea sa mai discute bukinst bukinst In vederea intabularii unui imobil curti constructii s-a apelat la serviciile unui expert cadastru pentru a efectua documentatia cadastrala urmand ca tot el sa ... (vezi toată discuția)