Buna ziua,
mama mea a depus actele la un birou individual (in provincie - Botosani) pentru eliberare cadastru (locuinta bunicilor), asta s-a intamplat la sfarsitul lunii septembrie , a platit taxele toate si de atunci e in asteptare, am intervenit cu cateva telefoane la firma respectiva sa aflu cand i se elibereaza actul respectiv dar mi-au tot spus ca nu sunt gata si ne tot amana, pe sit-ul lor e trecut ca termen de rezolvare 4 saptamani, deja suntem in saptamana a sasea, cum pot sa o ajut (eu sunt in Bucuresti), pot sa reclam undeva , sau ce este de facut? cat sa mai asteptam?
Potrivit prevederilor Ordinului nr. 186/2009 emis de Directorul General ANCPI ( care reglementează termenele de soluţionare ) , termenul maxim de soluţionare al unui dosar depus pe flux integrat ( cadastru + carte funciară) este de 21 de zile lucrătoare. Acest termen se poate prelungi cu maxim o treime din termenul inţial în cazul în care în dosar a fost întocmit referat de completare pentru deficienţe ale lucrării .
Nu se poate ca lucrarea să fie înregistrată din septembrie şi să nu primit referat de completare sau chiar încheiere de respingere.
Ce taxă s-a plătit ? tariful ANCPI este 120 lei, pentru acesta se eliberează o chitanţă pe care este trecut numărul de înregistrare al cererii.
Ar trebui să vă spună acel număr de înregistrare, în aceste condiţii puteţi să accesaţi site -ul ANCPI , Urmărire cerere în RGI şi puteţi vedea stadiul dosarului.
Dar sunteţi sigur că persona fizică autorizată a depus dosarul la OCPI Botoşani?
Mama a platit 600 roni.(au cerut 520 si ea pentru a fi sigura ca o rezolva a platit 600)
Va spuneam ca am tot sunat sa aflu care este situatia,(s-au plans ca nu au avut toate actele - ceea ce a fost o minciuna, apoi mi-au spus ca de fapt cei de la primarie au gresit actul si ca mai este de asteptat) si apoi nu mi-au mai raspuns la telefon , Dar mi-au dat mesaj acum 20 de minute si mi-au trimis nr de inregistrare si mi-au comunicat ca va fi solutionata pe data de 29.11.2011.
Dupa ce am citit si raspunsul dumneavoastra am accesat ANCPI-RGI,
Intradevar apare la inregistrare cu data de azi 07.12.2011 si termen de solutionare 29.12.2011.
Ce sa inteleg , ca s-a depus abia azi?, de ce bataia asta de joc?,
mama nu locuieste permanent acolo, iarna vine acasa(Bucuresti), a tot asteptat, a sperat sa rezolve , nu stiu cum sa procedez, cred ca nu mai este nimic de facut in situatia asta...
Ce-as mai putea face? (as suna si i-as ruga sa-mi trimita actele aici prin posta pentru a putea veni si mama acasa dar nu cred ca-mi vor mai raspunde...)
Va multumesc pentru raspuns, daca mai aveti un sfat e binevenit!
Va doresc sarbatori fericite!
Da, în aceste condiţii cererea abia azi a fost înregistrată, vina nu aparţine OCPI Botoşani, ci persoanei fizice autorizate mandatate să efectueze măsurătorile şi să depună lucrarea, pe care probabil nu a depus-o atunci când a spus.
Trebuie să fiţi mai diligent în alegerea acestora , să solicitaţi chitanţa şi numărul de înregistrare. de fiecare dată.
Tariful despre care spuneţi că a fost plătit reprezintă probabil şi onorariul persoanei fizice autorizate, cum spuneam la OCPI acesta este de 120 lei, 600 lei este tariful în regim de urgenţă , în acest caz termenul maxim de soluţionare este 7 zile lucrătoare.
Mai verificaţi, puteţi suna la OCPI Botoşani, pentru a verifica regimul în care a fost înregistrată cererea normal/urgenţă.
Inginer cadastral
m1ha1g
Stimati domni,
recent am apelat la un inginer cadastral pentru a solutiona problemele cu actele pentru o casa (intabulare+mostenire). A masurat locul si ... (vezi toată discuția)