avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... eliberare cadastru intarziata
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

eliberare cadastru intarziata

Buna ziua,
mama mea a depus actele la un birou individual (in provincie - Botosani) pentru eliberare cadastru (locuinta bunicilor), asta s-a intamplat la sfarsitul lunii septembrie , a platit taxele toate si de atunci e in asteptare, am intervenit cu cateva telefoane la firma respectiva sa aflu cand i se elibereaza actul respectiv dar mi-au tot spus ca nu sunt gata si ne tot amana, pe sit-ul lor e trecut ca termen de rezolvare 4 saptamani, deja suntem in saptamana a sasea, cum pot sa o ajut (eu sunt in Bucuresti), pot sa reclam undeva , sau ce este de facut? cat sa mai asteptam?
Cel mai recent răspuns: olgabejat , utilizator 16:23, 7 Decembrie 2011
Potrivit prevederilor Ordinului nr. 186/2009 emis de Directorul General ANCPI ( care reglementează termenele de soluţionare ) , termenul maxim de soluţionare al unui dosar depus pe flux integrat ( cadastru + carte funciară) este de 21 de zile lucrătoare. Acest termen se poate prelungi cu maxim o treime din termenul inţial în cazul în care în dosar a fost întocmit referat de completare pentru deficienţe ale lucrării .
Nu se poate ca lucrarea să fie înregistrată din septembrie şi să nu primit referat de completare sau chiar încheiere de respingere.
Ce taxă s-a plătit ? tariful ANCPI este 120 lei, pentru acesta se eliberează o chitanţă pe care este trecut numărul de înregistrare al cererii.
Ar trebui să vă spună acel număr de înregistrare, în aceste condiţii puteţi să accesaţi site -ul ANCPI , Urmărire cerere în RGI şi puteţi vedea stadiul dosarului.
Dar sunteţi sigur că persona fizică autorizată a depus dosarul la OCPI Botoşani?
Mama a platit 600 roni.(au cerut 520 si ea pentru a fi sigura ca o rezolva a platit 600)
Va spuneam ca am tot sunat sa aflu care este situatia,(s-au plans ca nu au avut toate actele - ceea ce a fost o minciuna, apoi mi-au spus ca de fapt cei de la primarie au gresit actul si ca mai este de asteptat) si apoi nu mi-au mai raspuns la telefon , Dar mi-au dat mesaj acum 20 de minute si mi-au trimis nr de inregistrare si mi-au comunicat ca va fi solutionata pe data de 29.11.2011.
Dupa ce am citit si raspunsul dumneavoastra am accesat ANCPI-RGI,
Intradevar apare la inregistrare cu data de azi 07.12.2011 si termen de solutionare 29.12.2011.
Ce sa inteleg , ca s-a depus abia azi?, de ce bataia asta de joc?,
mama nu locuieste permanent acolo, iarna vine acasa(Bucuresti), a tot asteptat, a sperat sa rezolve , nu stiu cum sa procedez, cred ca nu mai este nimic de facut in situatia asta...
Ce-as mai putea face? (as suna si i-as ruga sa-mi trimita actele aici prin posta pentru a putea veni si mama acasa dar nu cred ca-mi vor mai raspunde...)
Va multumesc pentru raspuns, daca mai aveti un sfat e binevenit!
Va doresc sarbatori fericite!
Da, în aceste condiţii cererea abia azi a fost înregistrată, vina nu aparţine OCPI Botoşani, ci persoanei fizice autorizate mandatate să efectueze măsurătorile şi să depună lucrarea, pe care probabil nu a depus-o atunci când a spus.
Trebuie să fiţi mai diligent în alegerea acestora , să solicitaţi chitanţa şi numărul de înregistrare. de fiecare dată.
Tariful despre care spuneţi că a fost plătit reprezintă probabil şi onorariul persoanei fizice autorizate, cum spuneam la OCPI acesta este de 120 lei, 600 lei este tariful în regim de urgenţă , în acest caz termenul maxim de soluţionare este 7 zile lucrătoare.
Mai verificaţi, puteţi suna la OCPI Botoşani, pentru a verifica regimul în care a fost înregistrată cererea normal/urgenţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura pentru intabularea unui teren AndreeaPaula AndreeaPaula Am cumparat un teren pentru constructie, propietarul nu este intabulat in teren,iar eu vreau sa ma intabulez.Care sunt pasii care trebuie sa ii urmez pentru a ... (vezi toată discuția)
Inginer cadastral m1ha1g m1ha1g Stimati domni, recent am apelat la un inginer cadastral pentru a solutiona problemele cu actele pentru o casa (intabulare+mostenire). A masurat locul si ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren agricol ionmoisil ionmoisil Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii- 1. unde se intabuleaza? 2.pot intabula eu sau exista intermediari autorizati pentru ... (vezi toată discuția)