Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii-
1. unde se intabuleaza?
2.pot intabula eu sau exista intermediari autorizati pentru aceasta?
3.exista un termen legal pentru intabulare?
4.care sunt actele necesare?
5.se pot trimite cu posta sau pe alta cale, daca intabularea se face intr-o alta localitate decat cea unde domiciliez?
Va cer ajutorul pentru ca notariatul -unde am finalizat succesiunea si partajul voluntar- desi s-a oferit sa faca si intabularea, ca fiind extrem de simpla si ce urma sa fie terminata in maxim 3 saptamani, ma minte de cam 2 luni, incat am ajuns sa ma jenez eu sa-i mai sun, in sensul ca ar fi depus actele, dar nu pot sa-mi spuna cand le-au depus si cand urmeaza sa primeasca incheierea de intabulare.In plus, dupa ore petrecute in notariat in ziua finalizarii actelor privind succesiunea si partajul, mi s-a spus ca inregistrarea la fisc se face in 30 de zile de la intabulare, ceea ce am aflat ca nu e adevarat.
Va multumesc anticipat.
Inregistrarea la fisc a unui bun dobandit se face in maxim 30zile , altfel se amendeaza.
Intabularea se face in general de catre notariatul unde au fost perfectate actele.
Ca sfat ar fi bine sa incercati sa luati legatura cu cei de la cartea funciara teritoriala sa aflati daca au fost sau nu depuse actele, pare ciudat ca notarul nu furnizeaza informatiile necesare , mai ales ca este platit acest serviciu, nu vad din ce motiv va este jena???!!!
Solicitați nr. de înregistrare și urmăriți cererea pe site Oficiu de cadastru de care depindeți.la RGI- URMĂRIRE CERERI. Se poate să dureze mai mult dar în general se respectă termenele- de 15 zile. pt. înscriere. Acesta este termen oficial al ANCPI