avem un titlu de proprietate am facut un partaj succesoral.pot sa vand partea mea decat cu cadastru fara sa-l mai intabulez in cartea funciara facand decat actul de vanzare cumparare si cine cumpara si-l intabuleaza el?sau trebuie sa-l intabulez eu il trec in cf si apoi cine il cumpara de la mine si-l trece si el in cartea lui funciara? o alta intrebare este pot fi eliberate titluri fara a avea carte funciara?daca da de unde pot afla?
-Notarul nu va va face contract de vanzare cumparare daca terenul nu este inscris in CF.
-daca aveti "cadastru" si nu aveti intabulare ... este ca si cand nu l-ati avea!!!
-titlurile de proprietate se elibereaza in baza unor legi ale proprietatii - in urma cu ceva ani in dosarul care sustinea cererea de eliberare titlu de proprietate in functie de zone (doar in Transilvania exista CF) se depuneau acte sau declaratii pe proprie raspundere. In urma unor ordine recente ale ANCPI nu mai pot fi emise Titluri de proprietate fara cadastru (se presupune ca cererile si pv de punere in posesie au fost deja eliberate - in prezent termenele de solicitare Titluri de Proprietate sunt expirate)
Punere in posesie
diana22
am titlu de proprietate pe numele tatalui decedat si doua sentinte irevocabile prin care mi se recunoaste dreptul asupra unui teren. cum formulez cerere de ... (vezi toată discuția)