In urma cu cativa ani am inceput o operatiune de parcelare. Topograful a depus documentatia la ANCPI, dar nu a finalizat si intabulat la cartea funciara. Cand a fost facuta documentatia cadastrala, traia si tatal meu. Acesta a decedat la inceputul acestui an (februarie). Mostenitori doi frati . Am deschis actiunea succesorala.
Intrebare:
Ce trebuie sa fac pentru ca eu sa intru legal in posesia unei parcele de teren din cadru masei sucesorale, avand in vedere faptul ca dupa cum am mai spus s-a facut acest lucru de catre topograf care a depus documentatia la ANCPI. Mentionez faptul ca eu si fratele meu ne intelegem cu privire la succesiune, in sensul ca din toata masa sucesorala am dorii urmatoarele: Fiecare sa-si ia o parcela de teren egala ca suprafata, iar ceea ce ramane si casa parinteasca sa o pastram ca bun comun in parti egale
Dupa dezbaterea succesiunii la notar, puteti, tot la notar, sa incheiati/faceti cu fratele dvs. un partaj voluntar pentru suprafetele de teren in cauza, insa este necesara in prealabil, o dezmembrare/parcelare astfel incat, fiecare parcela sa fie identificata distinct pentru a se putea incheia actul de partaj voluntar.
Parcelarea a fost efectuata prin documentatia cadastrala efectuata de catre topograf, si dupa cum am mai spus aceasta a fost inregistrata la ANCPI.
Pot eu sa solicit ANCPI-ului situatia propusa din care sa reiasa parcelele noi, cu care ulterior sa incheiem act autentic la notar? Multumesc