avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Realizare venituri in perioada concediului de crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Realizare venituri in perioada concediului de crestere a copilului

Buna seara! In perioada martie 2009-martie 2011 am beneficiat de concediu de crestere a copilului, din aceasta perioada 1 an si cateva luni am realizat venituri in baza unui contract de agent cu o companie de asigurari.
Acum dupa 2 ani m-au sunat de la Agentia judeteana de plati ca trebuie sa innapoiez indemnizatia de crestere a copilului. Veniturile nu au fost constante ai fost luni in care am incasat 5 lei dar si luni in care am incasat mai mult.
Intrebarea mea este: Ce pot sa fac???
Care sunt consecintele?
Cel mai recent răspuns: maya-g , utilizator 11:39, 12 Decembrie 2013
NU conteaza cuantumul veniturilor realizate , ci faptul ca ati realizat asa ceva.

Prin urmare, AJPIS are dreptate va trebui sa restituiti indemnizatia primita aferenta lunilor in care ati realizat venituri.

Consecinta in cazul in care nu ajungeti la o intelegere cu cei de la AJPIS este ca se poate trece la executarea silita a dvs.
Asta inseamna ca daca am avut venit lunar de 5 lei in afara indemnizatiei va trebui sa restitui indemnizatia?
La ce fel de intelegere as putea sa ajung cu ei?
Si in cazul in care nu ajung la acea intelegere, daca as deschide actiune in judecata as
putea avea castig de cauza???
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2013
maya-g, utilizator
Intelegere la modul cum va trebui restituia suma, integral sau in rate.

Nu cred ca aveti sorti de izbanda in cazul unei actiuni in instanta .

OUG nr.111/2010 prevede clar :
art.16 din OUG nr.111/2010
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
......
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
.....

art.19 din acelasi act normativ prevede :
(1) Beneficiarul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă este obligat să comunice în scris primăriei orice modificare intervenită în situaţia sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plăţii drepturilor, în termen de 15 zile lucrătoare de la apariţia acesteia.
...
Multumesc pentru raspunsurile prompte!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit suplimentar realizat in timpul concediului pentru cresterea copilului stefi27 stefi27 Buna ziua Anul trecut, in luna februarie am realizat un venit suplimentar, rezultat din pilon pensii(P2). In acea perioada eram in concediu post natal, inca ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie crestere copil cristinam1234 cristinam1234 Buna ziua, In iulie am primit o decizie de la AJPIS, prin care mi se spune ca treb sa restitui indemnizatia crestere copil incasata, pentru ca am incasat ... (vezi toată discuția)
Venituri realizate în perioada de suspendare pentru crestere copil pâna la 2 ani Neacsu Liana Andreea Neacsu Liana Andreea sunt în perioada de suspendare pentru crestere și îngrijire copil pâna la împlinirea vârstei de doi ani. As dori să închei un contract de muncă ... (vezi toată discuția)