sunt în perioada de suspendare pentru crestere și îngrijire copil pâna la împlinirea vârstei de doi ani. As dori să închei un contract de muncă temporară la firma soțului meu pentru 2 ore pe zi cu un venit lunar de 200 lei, fara a fi modificat contractul inițial care este suspendat pe 2 ani.
în înțelesul art. 16 alin.3 din OUG 111/2010 înțeleg că pot realiza venituri supuse impozitului pâna la contravaloarea a 6 ISR/an.
Va rog sa mă lămuriți care sunt aceste venituri, întrucât de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială mi s-a comunicat verbal că nu pot avea un astfel de contract.
1. In perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) puteti sa obtineti venituri in salarii in limita a 3.000 lei pe an calendaristic.
2. Aceste venituri pot fi obtinute din alta sursa decat de la firma unde ati suspendat contractul individual de munca.
3. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 16
...
(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 si art. 9 alin. (4) si (5) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
...
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului și copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...
(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in una sau mai multe din urmatoarele situatii:
...
c) realizeaza venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, de maximum 6 ISR intr-un an calendaristic.
4. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010:
Art. 9^1.
(1) In perioada concediului prevazut la art. 2 alin. (1) din ordonanta de urgenta, persoana indreptatita poate realiza venituri supuse impozitului pana la nivelul prevazut la art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanta de urgenta, prin desfasurarea efectiva a unei activitati, cu conditia mentinerii intreruperii/suspendarii uneia dintre activitatile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizatie.
...