Imi puteti spune ce perioade vor fi luate in calcul pt acordarea somajului pentru urmatoarea situatie: am prelungit concediul de cresterea copilului in FARA PLATA pana in mai 2014,dupa ce am optat initial pentru cresterea copilului pana la varsta de 1 an. In acest moment as vrea de comun accord cu angajatorul sa incetam relatia de munca,desfiintand postul si concediindu-ma ,deoarece societatea este intr o situatie dificila dpdv financiar.
1.Am dreptul sa beneficiez de ajutor de somaj,daca vin dupa o perioada de 6 luni de concediu fara plata pt crestere copil ,cf legislatiei?
2.Se vor lua in calcul ca perioada de stagiu cotizare perioadele de ccc ( de pana la 1 an platita si cea fara plata)? ??? sau perioada de dinaintea ccc ?
1. Daca veti fi concediata prin desfiintarea postului (art.65 din Codul muncii) veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
2. - Cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj, care se vor reda in adeverinta tip (Anexa 26) sunt cele 12 luni de dinainte de concediul de maternitate care a precedat CCC.
- Perioadele in care ati fost in CCC si in concediu fara plata pentru cresterea copilului sunt perioade asimilate stagiului de cotizare la pensie si somaj.