avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul somaj dupa ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul somaj dupa ccc

Buna dimineata

Imi puteti spune ce perioade vor fi luate in calcul pt acordarea somajului pentru urmatoarea situatie: am prelungit concediul de cresterea copilului in FARA PLATA pana in mai 2014,dupa ce am optat initial pentru cresterea copilului pana la varsta de 1 an. In acest moment as vrea de comun accord cu angajatorul sa incetam relatia de munca,desfiintand postul si concediindu-ma ,deoarece societatea este intr o situatie dificila dpdv financiar.

1.Am dreptul sa beneficiez de ajutor de somaj,daca vin dupa o perioada de 6 luni de concediu fara plata pt crestere copil ,cf legislatiei?
2.Se vor lua in calcul ca perioada de stagiu cotizare perioadele de ccc ( de pana la 1 an platita si cea fara plata)? ??? sau perioada de dinaintea ccc ?

Va multumesc anticipat,
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2013
beca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:42, 12 Decembrie 2013
1. Daca veti fi concediata prin desfiintarea postului (art.65 din Codul muncii) veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

2. - Cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj, care se vor reda in adeverinta tip (Anexa 26) sunt cele 12 luni de dinainte de concediul de maternitate care a precedat CCC.
- Perioadele in care ati fost in CCC si in concediu fara plata pentru cresterea copilului sunt perioade asimilate stagiului de cotizare la pensie si somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de somaj in urmatoarea situatie?? loredanarusnac2 loredanarusnac2 Buna ziua. Ma aflu in situatia urmatoare: din iunie 2013 sunt angajata cu contract pe perioada nedeterminata la o firma,din decembrie 2013 am intrat in ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie somaj EuPiti EuPiti Buna ziua, Beneficiez de concediu crestere copil de 2 ani dar intre timp postul pe care-l ocupam la serviciu s-a desfiintat. Peste cateva zile trebuie sa-mi ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza somajul? roxana.alecsa roxana.alecsa Deoarece angajatorul tocmai m-a anuntat ca postul meu s-a desfiintat( eu in ultimii 2 ani am fost in concediu crestere copil), as vrea sa stiu cum se va ... (vezi toată discuția)