avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masa - repartizare inegala a programului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masa - repartizare inegala a programului

Buna ziua,
Am o societate care ponteaza 12 L 12 L 12 L.
1. E corect un astfel de pontaj? Se respecta repausul de 24 ore, dupa lucrul de 12 ore. Mai e necesar sa se respecte 2 zile consecutive libere, atata vreme cat repartizarea programului e inegala?
2. Daca un angajat are de ex 17 ture a cate 12 ore, cate tichete pot sa ii dau maxim angajatului, in conditiile in care luna are 21 zile lucratoare?
- 21 tichete, pt ca a venit conform programului si nu doresc sa ii opresc tichete din faptul ca a venit 17 zile la lucru
- 17 tichete pt ca a lucrat doar 17 zile (chiar daca in acestea se lucreaza 12 ore)
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 12 Decembrie 2013
Buna ziua

Se acorda tichete de masa conform pontajului!
Nu m-ati lamurit! Adica daca a lucrat 17 zile a cate 12 ore, angajatii au dreptul la doar 17 bonuri de masa? In total, ca si ore lucrate = 204, adica avem chiar ore suplimentare.
Tichetele de masa se acorda in functie de zile lucrate. Nu se acorda pentru orele suplimentare.
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Stiu ca tichetele de masa nu se acorda pentru ore suplimentare.
Eu intreb altceva:
Salariatul are lucrate 17 zile a cate 12 ore => 204 ore lucrate (luna are 168 ore)
Cate tichete de masa pot sa ii dau salariatului: 17 sau 21?

17 tichete de masa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 ... Justme1701 Justme1701 Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 net,cu norma 8/40 saptamana dar cu program in ture 12/24-12/48,intrebarea mea este:De ce intr o ... (vezi toată discuția)
Acordarea bonurilor de masa cristian20006 cristian20006 buna ziua am si eu o nelamurire in ceea ce priveste acordarea bonurilor de masa. lucrez la o firma 168 de ore lunar in ture de cate 12 ore dar in functie de ... (vezi toată discuția)
Evidentierea pontajului de tip 12/24. alexandru777 alexandru777 Buna seara, Va rog respectuos sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele particularitati de completare a pontajului pentru 12 cu 24, program de lucru intre ... (vezi toată discuția)