avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordarea bonurilor de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordarea bonurilor de masa

buna ziua am si eu o nelamurire in ceea ce priveste acordarea bonurilor de masa. lucrez la o firma 168 de ore lunar in ture de cate 12 ore dar in functie de luna pot muncii si 205 ore pentru fiecare tura lucrata primesc 1 bon de masa,ceea ce inseamna 14,15 ,16 sau 17 bonuri tinand cunt ca luna respectiva are 21 de zile lucratoare sau mai multe nu gasesc modalitatea de calcul va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 7 Februarie 2013
Tichetele de masa se dau in functie de numarul de zile care au fost lucrate. Dumneavoastra intr-o luna aveti x zile lucrate a cate 8 ore fiecare, nu se calculeaza numarul de ture. Daca lucrati 168 de ore pe luna impartiti la 8 si veti avea rezultatul, respectiv 21. Asadar veti primi 21 tichete de masa.
Asa este, dar trebuie sa-i spunem lui @cristian2006 ca acesta este numarul maxim de bonuri care se pot acorda, dar nu este o obligatie legala pentru angajator sa le acorde pe toate.

Poate sa le dea pe toate, jumatate sau niciunul.
Regulile de acordare a tichetelor de masa trebuie specificate in CCM sau RI al angajatorului, angajatorul nu poate sa le acorde dupa cum vrea el, altfel este discriminare.
va multumesc pentru raspuns
vindictive a scris:

Regulile de acordare a tichetelor de masa trebuie specificate in CCM sau RI al angajatorului, angajatorul nu poate sa le acorde dupa cum vrea el, altfel este discriminare.

Daca se acorda din cand in cand cui vrea angajatorul se incalca legea? In CCM sau RI nu este specificat nimic in acest sens.

Alte discuții în legătură

Tichete de masa - repartizare inegala a programului Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o societate care ponteaza 12 L 12 L 12 L. 1. E corect un astfel de pontaj? Se respecta repausul de 24 ore, dupa lucrul de 12 ore. Mai e ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa pepa_as pepa_as daca eu lucrez in ture 12-24 ,12-48 si intr-o luna am lucrat 170 de ore cate bonuri de mas pot primi ? (vezi toată discuția)
Ore de munca-recuperate ? HYP HYP Buna ziua, Firma(un call center/back office) la care lucrez solicita disponibilitatea angajatilor pt sapt viitoare pentru stabilirea orarului de ... (vezi toată discuția)