avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere al treilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere al treilea copil

Buna ziua,
Ati putea sa imi dati exact legea si art. care prevede numarul de concedii de crestere a copilului de care poate beneficia o mama si care obliga angajatoru sa o reincadreze in munca la sfarsitul acestei perioade?
Eu termin concediul pentru cel de al trei-lea copil, si am avut surpriza ca angajatoru sa emita o decizie prin care ma anunta ca nu a avut obligatii fata de mine decat pentru doua concedii de crestere a copilului. Daca ar fi legal doar pt doi copii, nu as fi obtinut indemnizatia pt cel de al trei-lea. Este aberant.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ramonapep , utilizator 14:51, 12 Decembrie 2013
1. Angajatorul dvs. nu are dreptate, nu cunoaste prevederile legale.

2. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor s-a modificat si acum spune:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

Art. 9
(1) Concediul și indemnizația lunară prevăzute la art. 2 alin. (1), art. 5 și 6, precum și stimulentul de inserție prevăzut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre nașteri sau, după caz, pentru fiecare dintre situațiile prevăzute la art. 8 alin. (2).
...

3. Asadar concediul pentru crestere copil (CCC) se acorda pentru toate nasterile, indiferent de numarul acestora.

4. Daca angajatorul nu intelege puteti face o sesizare la ITM.
Va multumesc pt informatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil 2016 SENE SENE Buna ziua . As dori sa stiu daca pot solicita concediul de crestere copil in daca sunt in urmatoarea situatie . Lucrez in cadrul inspectoratului de politie ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ALINACARSTEA ALINACARSTEA Buna ziua. M-ar interesa pt o persoana daca va primi indemnizatie crestere copil, daca s-a luat concediu fara plata 14 zile, si concediu medical 15 zile pt a ... (vezi toată discuția)
Ccc in timpul studiilor vanne vanne De doi ani sunt in concediu fara salar pentru studii. Momentan as vrea sa raman insarcinata dar mi/e frica de o sarcina cu probleme. Daca in luna septembrie ma ... (vezi toată discuția)