Sunt indreptatita la despagubiri pentru confiscarea abuziva unui teren intravilan in anul 1959, in judetul Bihor.
Pe baza legii 10/2001, am creat un dosar de despagubire, care mi s-a solutionat in anul 2003, in septembrie, cu o hotarare ce propunea acordarea de despagubiri in echivalent. De atunci am mai depus si toate actele necesare conform legii 247/2005, dar nu am primit nici o despagubire.
In urma cu 3 luni, in Ianuarie 2009, am primit o convocare din partea evaluatorului, pentru a mi se evalua terenul. Evaluatorul insa a cerut cateva acte aditionale. Asta a intarziat evaluarea cu 3 luni si ma astept sa mai dureze inca 2 luni pana toate actele vor fi primite de evaluator.
Intrebarea este: cand ma voi prezenta la evaluare din nou, care va fi valoarea de piata luata in considerare pentru acel teren? Cea din 2003 (data solutionarii dosarului), cea din ianuarie 2009 (data convocarii initiale la evaluare) sau cea din momentul evaluarii (probabil prin Iunie 2009)?
Evaluarea se face conform prevederilor legale, mai exact la data la care se face evaluarea se tine cont si de momentul in care se intocmeste raportul de evaluare, ce se va intocmi cu respectarea respectivelor dispozitii legale.
Cred ca la valoarea anului 2009.
in legea 247/2005 scrie mai multe astfel de imbecilitati (dezacord gramatical voit!).
pai evaluatorul face evaluarea si sa presupunem ca o face chiar destul de prompt. dar dupa ce a predat raportul de evaluare, mai trebuie sa se adune marea comisie si sa emita decizia in care sa precizeze cuantumul prevazut de evaluator. acela ar fi momentul solutionarii notificarii. dar nu scrie nicaieri nimic despre ce s-ar intampla daca evaluatorul face evaluarea si dupa doi ani se intruneste in sfarsit comisia si da decizia = data solutionarii notificarii.
scrie doar ca daca nu-mi convine ma pot adresa instantei - adica indiferent cum o dai, tot de un proces o pui.
astea-s legi facute din capul locului SA NU FUNCTIONEZE. la prima vedere totul pare o.k. si chiar rezonabil, dar .... traim in romania si asta trebuie in consecinta sa ne ocupe tot timpul.
Calcul despagubiri
lotuss
Buna seara,va rog sa-mi spuneti unde pot in particular sa ma adresez pentru a se face un calcul al despagubirilor, posibil de revendicat , cf. standardelor ... (vezi toată discuția)