Buna ziua. O intrebare: unul din soti doreste neaparat divortul pe motiv de infidelitate a celuilalt ( o gelozie extrema nefundamentata de ceva ) dupa o perioada indelungata de convietuire -zeci de ani.Cel acuzat nu doreste acest divort si cu toate incercarile lui de a linisti partenerul acesta doreste neaparat acest divort. Ce sanse are sotul care doreste acest divort?
Sotia sa il invite la mediere. Chiar daca sotul baga divort, tot trebuie sa parcurga procedura obligatorie referitoare la sedinta privitoare la avantajele medierii. In mediere vor putea discuta.
Va conta din ce motiv cere divortul. Daca va cere desfacerea casatoriei din vina celuilalt pe motiv de infidelitate si nu poate dovedi, iar cel acuzat degeaba nu e de acord cu divortul, se va apara si va spune ca nu exista motive intemeiate pt divort, cererea se va respinge.
La mediere pt ajunge la un acord privind divortul, sa se desparta amiabil. Pana la urma, ca un partener e infidel sau nu, conteaza mai putin daca celalalt nu are incredere si il acuza de tot felul de lucruri, pe ala nu-l convingi de contrariul, mai bine singur si linistit decat in aparare.
Depinde de multe aspecte, in special avocat sau nu al partii care doreste sa divorteze. Conteaza si alte motive pe langa cel imaginar...
Cum relatie perfecta nu exista, se gasesc motive de divort... dar nu rareori am vazut cupluri care, din nestiinta, nu au reusit divorta pentru ca nu au pus problema cum ii trebuia judelui ca sa pronunte divortul...
Imi amintesc de un caz in apel, judele: dom'le, nu poti divorta ca te-ai mutat dumneata de-acasa, trebuie sa-i gasesti doamnei o vina, de-asta ai pierdut in fond!!!
Partea: doamna judecator, intelegeti, nu m-am mutat ieri de-acasa, am copii cu amanta, m-am mutat de 17 ani!!! :)
Judele: asta nu-i treaba mea, e a sotiei, or sotia va iarta, nu vrea sa divorteze.
Partea: doamna, nu vrea asa, ca sa ma poarte pe drumuri, nu intelegeti?
Si a continuat, saraca doamna judecator... minute bune, sa-i explice la limita partinirii ca asa nu divorteaza.
in principal , cel putin acum nimeni nu poate ramane casatorit daca nu -si doreste.prin urmare, are sanse sa se desfaca acesta castorie.....asa cum spune si colega AVILL depinde si de avocat
Divort
cornel dumitru 1
Sunt in urmatoarea situatie: sotie infidela, nu doreste sa accepte sa divortam de comun acord,spunandu-mi \"sa ma duc in instant sa cheltui bani\" ca n-o ... (vezi toată discuția)