avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comision agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comision agentie imobiliara

Buna ziua,
Vreau sa achizitionez un apartament prin credit prima casa de la o agentie imobiliara. Am fost, am vazut apartamentul impreuna cu proprietarul si cu d-na de la agentie, am negociat pretul cu proprietarul care mi-a spus ca pretul final este 25000 euro. I-am intrebat daca acest pret include si comisionul agentiei si mi-au spus ca da este final, ca acum sa ma trezesc dupa ce am facut antecontractul la notar si am platit avansul catre proprietar ca am de plata si catre agentie comision 3% din valoarea apartamentului desi eu cu agentia nu am incheiat nici un contract, nu am semnat nimic la vizionarea apartamentului. Intrebarea mea este: sunt obligata eu sa platesc acest comision chiar daca nu am semnat nimic?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana2209 , utilizator 20:58, 12 Decembrie 2013
Pai daca nu ati semnat contract cu agentia, in baza a ce vi se cere plata comisionului?
Nu aveti nici o obligatie fata de agentia imobiliara atat timp cat nu aveti semnat un contract prin care va obligati la plata unui comision.
Mi se parea foarte ciudat acest lucru atata timp cat eu nu am angajat agentia sa-mi caute apartament. Proprietarul plateste acest comision deoarece lui i-a prestat un serviciu, dar agentii incearca sa traga si de la cumparatori. eu nici nu sunt sigura ca imi aproba creditul si ei au tupeul sa ceara acest comision desi stiu f bine ca nu exista nimic semnat de mine.
Multumesc pentru raspuns,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara lilha lilha Buna ziua! Vreau sa cumpar un apartament pe care l-am vizionat printr-o agentie imobiliara, cu care am semnat un contract de prestari servicii prin care m-am ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc comision agentiei ?? danny78 danny78 Buna ziua ! Sa va spun in ce consta problema mea : Am gasit un apartament cu ajutorul unei agentii imobiliare si un angajat al agentiei a mers la intalnirea ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara andyc76 andyc76 Buna ziua. Sunt in curs de a vinde un imobil printr-o agentie imobiliara. In urma anuntului postat pe diverse situri cu vanzari imobiliare de particulari,am ... (vezi toată discuția)