avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte doveditoare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte doveditoare

Am obtinut o copie certificata a Procesului verbal de improprietarire din 1946 a bunicului, de la Arhivele Nat. Serviciul Judetean, unde scrie cate iugare si stanjeni, arabil si faneata.

Ce documente mai trebuie sa cer pentru a depista nr. topo si CF-uri. La primarie nu mai exista evidente cadastrale sau agricole de niciun fel din acea perioada. .. Si unde sa cer, tot la Arhive sau la OCPI/BCPI?
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 11:05, 13 Decembrie 2013
ar fi indicat a urma simultan mai multe căi : Arhiva și OCPI-ul.Acesta are Cartea Funciară.Puteti încerca a depista nr. cartii după cea a vecinilor acelei suprafete de pământ din prezent sau trecut, sau al unei localitati, străzi din prezent sau trecut : toate la OCPI.
Problema e ca nu am habar unde ar putea fi terenurile, pentru ca incurcatura e mai mare decat s-ar parea, sunt prea multe detalii... Dupa mine, rezulta ca acestea nu au fost restituite, dat fiind lipsa evidentelor cadastrale de la primarie din 1946, unde exista doar un registru cadastral din 1933!!!

La BCPI am intampinat deja unele greutati, datorita lipsei unor CFuri vechi si dosare cu acte. Am dat telefon sa intreb daca au evidente din 1946-48 si mi s-a spus sa vin sa consult arhiva daca vreau sa depistez nr. fisei de posesie. Nu stiu ce este aceasta si nici ce date imi poate oferi ? In copia registrului posesorilor din 1933 de la primarie, exista o coloana, prima, cu titlul "Nr. fisei de posesiune cadastrala", dar cred ca aici e trecut de fapt nr. criteriu, pentru ca numerele sunt in ordine. Dar alaturi de coloana, in lateral stanga, in dreptul posesorilor, este alta cifra la fiecare. Probabil ca aceasta va fi "Nr. fisei de posesiune cadastrala", dar din 1933!

Cum depistez unde se afla terenul? De la Arhivele Judetene mi s-a spus sa cer concret ce acte vreau sa obtin...
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2013
dariad, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare drept de proprietate sandina29 sandina29 Buna ziua! Va prezint urmatoarea situatie in care ma aflu, cu speranta ca cineva imi va putea da o idee sau o solutie legala. Tatal meu a mostenit o casa si ... (vezi toată discuția)
Stanjen si iugar energy_for_life energy_for_life buna ziua,care este valoarea unui stanjen si a unui iugar in ardeal?va intreb pentru caci in actele pe care le detin,nici o valoare nu bate cu marimea reala a ... (vezi toată discuția)
Cum pot verifica un titlu de proprietate turboxxl turboxxl Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu informatia unde pot face o cerere pentru a verifica ce nume sunt trecute pe un titlu de proprietate. Multumesc (vezi toată discuția)