Buna ziua!
Va prezint urmatoarea situatie in care ma aflu, cu speranta ca cineva imi va putea da o idee sau o solutie legala.
Tatal meu a mostenit o casa si terenul aferent undeva la tara. A platit impozit la primarie din 1965 si pana in 1994 cand a decedat. Din 1994, impozitul l-a platit mama pe numele ei. In registrul cadastral al intravilanului localitatii, din anul 1981, aflat la primarie, apare ca fiind proprietar tatal meu.
In urma decesului tatalui meu nu am gasit in casa nici un document care sa arate ca era proprietar al acelei case. ( tatal meu si fratii lui au facut in 1966 o succesiune si partaj la Tribunalul raional ). La BCPI am identificat pe harta numarul topografic, dar in registrul care face corespondenta intre aceste numere si cele de carte funciara nu am gasit nimic deoarece tocmai acea parte din registru lipseste.
Deci, suntem proprietari, dar nu avem nici un act, decat ca platim impozit la primarie.
Cum s-ar putea rezolva legal aceasta situatie?
Eu m -am gandit la uzucapiune, dar pe cine dau in judecata?
Ar mai fi ordinul prefectului, dara daca il obtin in ce carte funciara cer intabularea?
Reconstituire de carte funciara nu se poate pt. ca trebuie o dovada a proprietatii, chiar mai veche.
Sentinta de la Tribunalul raional Sibiu nu stiu de unde sa o obtin, e din 1966 si ei spun ca au doar arhiva din 1968 -prezent.
La arhivele judetene am intrebat si telefonic mi-au spus ca nu sunt la ei.
Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat.
Găsiţi documentele Tribunalului raional Sibiu din 1966 la ARHIVELE NAŢIONALE, la DIRECŢIA JUDEŢEANÃ SIBIU, .str. Arhivelor nr.3, Sibiu
Printr-o cerere, ca persoană interesată, puteţi solicita sentinţa respectivă. şi alte date care vă interesează, în special documente de la Primăria respectivă, din perioada de care aveţi nevoie. Făcându-se succesiunea şi partaj, se vor găsi aceste lucruri în sentinţa respectivă. Solicitaţi o copie autentificată sau chiar mai multe , după ea şi apoi, veţi vedea ce faceţi în continuare.
Acţiunea în uzucapiune nu se poate deoarece din datele de la primărie reiese că proprietar este tatăl d-voastră, deci mama şi d-voastră sunteţi moştenitori de drept şi nu uzucapanţi.
registru parcelar cu pagini lipsa... ! exista si un registru index unde sunt numele persoanelor si nr CF . dar spuneti ca este "undeva la tara" deci daca nu gasiti nici in registru index puteti cauta nr topo direct in cartile funciare care sunt cateva sute... 10lei/15min sau ... poate cauta
cei de la ocpi.. daca ii rugati#-o
Buna din nou!
Am intrebat la BCPI de registrul index, mi s-a spus ca nu lucreaza cu el, nu stiu daca il au, dar o sa caute. Am intrebat daca pot eu sa platesc sa consult actele, mi s-a spus ca doar persoanele autorizate o pot face. Sper doar sa caute in cateva zile registrul si sa-l si gaseasca.
La Arhive Sibiu am intrebat telefonic si mi s-a spus ca nu este la ei respectiva arhiva. Le trimit azi si o solicitare scrisa, poate gasesc totusi ceva.
Despre darea in judecata de catre altcineva, cum sugera dl. avocat nu am prea inteles. Dl. avocat,va rog, daca puteti sa fiti mai explicit. Eu vreau doar sa rezolv aceasta situatie intr-un fel sau altul, pe calea cea mai scurta daca s-ar putea.
Multumesc!
Alexandrina
la Sibiu... la OCPI sau la BCPI se vorbeste foarte frumos, sunt toti atat de amabili... atat de amabili (incat eu va trebui sa returnez banii inapoi pentru o lucrare)... Sigur ca arhivele OCPI si CF sunt publice!!!! oricine poate sa le consulte. In alte judete (hd, tm, cj, ab...)fie ca esti "singur" sau impreuna cu un "autorizat" cineva de la "arhiva" te ajuta in schimbul taxei de 10lei/15min. ....
dar la Sibiu trebuie sa cautati un Autorizat! sigur unul "din zona" nu cautati lista cu autorizati... va recomanda ei pe cineva.......
Carte funciara
tobescu
Buna ziua, as avea urmatoarea speta, astept sfaturile Dvs.
De la Arhiva statului am primit un extras dupa registrele agricole unde tatal meu figura cu mai ... (vezi toată discuția)
Acte doveditoare
dariad
Am obtinut o copie certificata a Procesului verbal de improprietarire din 1946 a bunicului, de la Arhivele Nat. Serviciul Judetean, unde scrie cate iugare si ... (vezi toată discuția)