Buna ziua,
Bunicii mei au cumparat in anul 1963 in baza unui contract de mana un imobil casa si teren. În prezent acest imobil imi apartine mie tot in baza unui contract de mana incheiat intre mine si tatal meu.Nu am solicitat titlu de proprietate in baza legilor fondului funciar. La ora actuala nu pot sa imi intabulez dreptul in cartea funciara. Am deschis un proces de uzucapiune insa cererea mea a fost respinsă pe motiv ca ,,nu s-a facut dovada posesiei utile instanta retinand faptul ca imobilul in litigiu a fost cooperativizat, fiind scos din circuitul civil pana la aparitia legilor proprietatii”. Ce pot sa fac in aceasta situatie?
Va multumesc.
daca... Primaria de care apartine imobilul confirma ca acesta nu a facut obiectul legilor proprietatii, nu este domeniu public si ca sunteti cunoscut ca proprietar ... ati putea inscrie in cartea funciara "posesia faptica" - (gasiti la OCPI lista cu autorizati cadastru).
daca... Primaria spune ca a facut obiectul lg proprietatii - va poate spune si proprietarul
daca... terenul apartine statului... puteti obtine poate ordinul prefectului...
daca... aveti "acte de mana"... poate gasiti un avocat care sa ceara recunoasterea in instanta a acelui act... nu uzucapiune...