avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Carte Funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Carte Funciara

Buna ziua, as avea urmatoarea speta, astept sfaturile Dvs.

De la Arhiva statului am primit un extras dupa registrele agricole unde tatal meu figura cu mai multe imobile. M-am adresat la Cartea funciara si mi-au spus ca nu au gasit acele imobile si ca de multe ori registrele agricole nu corespund cu cartile funciare. Cum pot sa gasesc aceste terenuri?

Multumesc pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 22:29, 1 Septembrie 2009
Daca nu exista in registrele agricole incercati sa gasitio actele de dobindire a ternurilor care pot fi inregistrate la grefa tribunalului anterior anului 1958
Merci pentru raspunsul Dvs, top dan, as vrea sa va spun ca Arhiva mi-a dat numerele din registrele agricole, dar nu le gasesc în CF. Credeti ca daca cer la Primarie ei o sa ma lamureasca?

Multumesc,
Registrele agricole in perioada anterioara 1948-1951;1951-1955;-1956-1958 erau completate in baza declaratiei proprietarului.De cele mai multe ori trebuie sa urmariti cursul terenului in toata perioada .Uneori pe aceste registre agricole sunt facute pe marginea acestora anumite mentiuni,fie ca a fost vandut, donat altui fiu etc schimbat.Uneori suprafata din registru nu corespunde cu suprafata impozitata ( din registrele de impozitare) acest lucru datorandu-se faptului ca proprietarul nu a declarat tot terenul pt a nu plati impozite mari.Daxca sunteti dintr-o zona sudica a tarii cu siguranta nu le veti gasi inregistrata pt ca in zona sudica a tarii nu exista registre de cadastru ca sa poti urmari cursul terenului.
In legatura cu sfatul colegului de a cauta in grefa tribunalului ( arhiva)acte de proprietate este foarte greu pt ca tb sa cunosti anii incheierii contractelor de v/c ,numele vanzatorului cumparatorului,este ca si cum ai cauta acul in carul cu fan.
daca imobilul se afla intr-o zona care a avut carte funciara anterior L7/1996 atunci puteti sa va adresati unui expert care sa identifice imobilul si cartea funciara. dupa harta un expert poate sa identifice nr. topo. daca aveti un nr. topo, in mod normal, daca nu s-au distrus, ar trebui sa existe registrele topo care arata corespondenta cu cartea funciara. bineinteles identificarea, daca stiti amplasarea imobilelor. in sud nu stiu daca functioneaza ideea cu expertul.
Multumesc pentru toate raspunsurile date, nu stiu decit numele proprietarului si numerele din registrul agricol date de Arhiva judeteana. Atit si nu mai mult. Aceste terenuri daca au fost in registrele agricole trebuie totusi sa existe, nu este vorba de citeva sute de metri patrati ci de hectare intregi.

Multumesc mult,

Alte discuții în legătură

Punerea in posesie coca_ab coca_ab am o casa cu gradina aferenta.dupa 1990 am fost pusi in posesie cu terenul de sub casa ,am primit un ordin al prefectului prin care ni se dadea si gradina dar ... (vezi toată discuția)
Carte funciara iuliurs iuliurs Buna ziua, Am o problema la care nu am primit pina acum o solutie. In Ardeal exista la primarii un registru vechi si carti funduare cadastrale care sint ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un teren, si am observat ca este o diferenta de 10cm ... darkynok darkynok Am cumparat un teren, si am observat ca este o diferenta de 10cm la fatada pe o distanta de 30metrii, adica rezulta 3m... care teoretic i am platit. Unul din ... (vezi toată discuția)