avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Am cumparat un teren, si am observat ca este o ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Am cumparat un teren, si am observat ca este o diferenta de 10cm ...

Am cumparat un teren, si am observat ca este o diferenta de 10cm la fatada pe o distanta de 30metrii, adica rezulta 3m... care teoretic i am platit. Unul din vecini a intrat pe terenul meu (sunt 2 garduri construite). Cum pot sa identific cine a intrat pe teren?
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 17:14, 15 Februarie 2021
Depinde despre ce zona a tarii vorbim.

Faceti un drum la primarie si solicitati schitele care au stat la baza punerii in posesie. Ar trebuie sa exista niste schite de mana cu lungime x latime si verificati vecinatatile. Daca primaria refuza puteti solicita aceste schite OCPI.

Daca este vorba de zona Ardealului puteti face o cercetare si la cartea funciara in baza numerelor topo si eventual gasiti si acolo niste schite care au stat la baza inscrierii imobilului in cartea funciara, si vedeti daca dimensiunile de pe aceste schite corespund cu ce este real in teren, si cu intabularea vecinilor.

Pe scurt daca nu va descurcati, un topograf autorizat va poate ajuta la o cercetare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum satesc de 34m cat o autostrada adiSEME adiSEME Buna seara, va rog un sfat legat de o problema cu drum satesc. Detin teren 11.000 mp in intravilan, comuna jud Timis avand pe 3 parti drum (recent ... (vezi toată discuția)
Teren fara proprietar Tascmob Tascmob Am urmatoarea speta: exista o serie de case insiruite cu gradina. In spatele acestor gradini este o fasie de teren cu o lungime de vreo 200 m si latime de vreo ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara costi-r costi-r Am facut cadastrul in anul 2005 , in anul 2009 si-a facut cadastrul si vecinul care a folosit un artificiu prin care mi-a repozitionat cadastrul , fara ca au ... (vezi toată discuția)