avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Transfer bunuri de la firma la angajat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Transfer bunuri de la firma la angajat

Buna seara. Am si eu o problema. De curand am stabilit cu seful meu sa-mi achizitionez un laptop prin firma si sa-i achit banii pe el in perioada de 1 an, dar vreau ca dupa un an laptopul sa fie trecut pe numele meu, cum se poate face asta?

Donatie, vanzare-cumparare? Se poate cumva la notar sa dau o declaratie ca dupa ce ii achit suma pe laptop, acesta sa fie trecut pe numele meu?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: LaviniaMonica , utilizator 19:14, 12 Decembrie 2013
De ce nu il achizitionati direct daca tot veti plati rate?
Pentru ca este mai ieftin asa... Deja s-a cumparat...
Trebuie sa vi-l vanda cu factura.
la notar? sau?
dupa un an, laptopul in firma va avea o alta valoare si daca vi-l vinde cu factura (cu un pret mai mic decat cel de achizitie) nu va trebuie nici un fel de notar. Pana la urma aveti factura si chitanta cum ca ati dat x suma de bani pe el si este suficient. Iar firma nu-l mai are in inventar. Dar e cazul sa-l intrebati chiar pe seful dvs.

Alte discuții în legătură

Autoturism pe firma, cum se poate vinde? ana_abo ana_abo Buna seara! Va rog cine poate sa-mi dea un raspuns. In 2008 un asociat dela un SRL cumpara din Germania o masina pe societate. Masina nu a fost inregistrata ... (vezi toată discuția)
Ce pot deconta pe o delegatie externa? adriana m adriana m Buna ziua tuturor,lamuriti-ma si pe mine,va rog,daca am urmatoarea situatie ce fac,cum trebuie sa procedez: -am un angajat plecat in delegatie in China(fac ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren achizitionat pe if Palelisabeta Palelisabeta Bună ziua.Pămint arabil extravilan achiziţionat in urmă cu 10 ani pe numele Intr.Familiale.. Am dori ca terenul respectiv să fie scos din inventarul IF, ... (vezi toată discuția)