avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal necomunicat, transmis direct la primarie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal necomunicat, transmis direct la primarie

Buna seara, va deranjez cu o noua problema. In urma cu vreo 2-3 luni am primit o amenda, pentru o contraventie in trafic. Nu am semnat procesul verbal si nici nu l-am primit prin posta/ nu mi-a fost afisat "pe usa" in 30 de zile. Dupa ce a expirat acest termen, mai precis la peste 50 de zile, am aflat ca procesul verbal se afla la primarie si ca, daca nu-l voi achita, voi fi executat. Intrebarea mea este: Pe cine trebuie sa dau in judecata, primaria sau politistul (care, am aflat ulterior ca a dus personal procesul verbal la primarie, localitatile fiind invecinate)? Mentionez si ca procesul verbal prezinta numeroase corecturi (la momentul in care i-am spus politistului ca nu semnez procesul, acesta, in spirit romanesc, a mai adaugat niste contraventii minore, modificand astfel si suma totala de plata). Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2013
justinn, utilizator
Cel mai recent răspuns: benicuta , utilizator 17:36, 13 Decembrie 2013
Aveti dovada ca politistul a dus personal la primarie PV ?
Analizati continutul PV sub aspectul intrunirii conditiilor prev de art 16,17 din OG nr 2/2001,pentru eventualitatea unei plangeri contraventionale
Contestati in instanta procesul-verbal, afisarea e subsidiara comunicarii prin posta si nu alternativa astfel incat cereti sa vi se faca dovada comunicarii prin posta cu confirmare de primire.
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2013
avLeon, utilizator
Buna ziua, am primit o amenda pentru viteza... Am refuzat sa semnez si PV l-am primit dupa aproape o luna, personal in mana de la un ofiter de politie care m-a chemat la sediu. Mi-a inmanat procesul verbal de contraventie si un PV de primire, dar fara sa fie specificata data. Pot sa invoc anularea sau nulitatea pe baza lipsei datei? Din lege am inteles ca trebuie trimis prin posta cu confirmare de primire sau afisat la sediu, in nici un caz inmanat dupa o luna de un organ de politie din orasul meu, care avea nr meu de tel si m-a chemat la sectie ca sa discutam o problema...
Ma puteti indruma?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda radar! proces verbal nesemnat. 6 puncte penalizare = 301 ron? dorudoru dorudoru Sambata 11.06.2011. mergem cu masina de la Deva - la - Timisoara .La vre- 30 km de Lugoj la intrarea intr-un sat.Stateau ascunsi politistii cu radarul. Este ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)
Ridicare placute inmatriculare mpetrescu2 mpetrescu2 Buna seara, Ieri am fost oprit in trafic de politia rutiera si mi s-au ridicat placutele de inmatriculare de la un ansamblu papuc-remorca. ... (vezi toată discuția)