Ce nu stiu eu este daca in Romania am dat o declaratie falsa in legatura cu rezidenta normala(termenul asta este cel putin penibil,rezidenta normala,de parca poate fi si anormala)si care sunt consecintele unei astfel de declaratii.
Nu. Din punct de vedere al legislatiei romanesti aveti domiciliul (rezidenta ''normala'' / permanenta) in Romania pentru ca nu ati solicitat schimbarea domiciliului din Romania in strainatate deci nu aveti de suportat nicio consecinta.
Am mai inteles ca daca obtineam carnetul inainte ca eu sa fiu primit aici in spatiu era recunoscut in tot UE,perfect valabil,doar ca datele problemei se schimba din momentul in care am fost anuntat ca locuiesc in Germania si am facut permisul de conducere in Romania.
Dumneavoastra sunteti cetatean roman domiciliat in Romania, deci aveati dreptul sa dati examen acasa. Ca rezident in Germania aveati si dreptul (dreptul,
nu obligatia) sa dati examen acolo.
Cautati pe cineva care stie bine limba germana si interesati-va la autoritatile germane daca sau cand va puteti preschimba permisul romanesc in unul german - eu zic ca doar atat aveti de facut.
In rest totul e in regula.