Sunt un novice cu un PFA abia deschis anul asta. Dupa o activitate fructuasa care m-a lasat pe minus, vreau sa stiu ce declaratii trebuie depuse pentru anul acesta, si pana la ce termen.
Multumesc frumos.
Pana la 25 mai 2014 o sa depuneti declaratia 200 cu situatia anului 2013.
Pentru anul 2014, pana la 31 ianuarie depuneti declaratia 220 cu venitul estimat pentru 2014.
Daca trebuie sa platiti si contributie la pensie, tot in ianuarie depuneti declaratia 600 cu venitul lunar asigurat care pentru anul 2014 nu trebuie sa fie mai mic de 805 lei si va rezulta o contributie lunara la pensie de 252 lei.
Pana pe 25 februarie 2014 sa depuneti si declaratia 392. Asta se depune o data pe an.
La 31 decembrie 2013 inventariati mijloacele fixe si obiectele de inventar cumparate cu factura/acte doveditoare pe pfa, daca aveti asa ceva, si le treceti in registrul inventar.
multumesc de lamuriri,
de contributii la pensie nu e cazul, neavand angajati (cred)
mai e un necaz, ca la deschidere am trecut un venit estimat muult prea mare (de, marile sperante ale inceputului) iar firma, dupa cum spuneam, acum e pe minus. Se va impozita intai estimarea mea apoi, in tura urmatoare, se restituie, sau se impoziteaza de la inceput nimicul produs? multumesc frumos.
Ce v-am spus pentru contributia la pensie se referea daca dumneavoastra aveti un contract de munca in alta parte, nu daca aveti angajati la pfa.
Tot raspunsul se referea doar la pfa fara salariati. Daca apar si salariati, pe langa acelea, mai trebuie sa depuneti declaratia 112 si sa platiti in plus pentru acele salarii.
Ultima parte ati inteles-o bine.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.