buna ziua,
mi-am facut un pfa de cateva zile, care sunt pasii care trebuie sa-i fac dupa ce am obtinut certificatul de inregistrare? ca pfa in afara de impozit ce trebuie sa mai plattesc? pot avea angajati?
Dupa ce obtineti certificatul de inregistrare trebuie sa mergeti la finante si sa depuneti (in maxim 15 zile) declaratia 220 cu venitul estimat, declaratia 600 cu venitul lunar asigurat pentru plata contributiei la pensie si formularul 020.
Ca pfa, puteti sa aveti si angajati cu contract de munca. In momentul in care va hotarati sa aveti angajati, depuneti din nou formularul 020 prin care aduceti completari la vectorul fiscal cu impozitul pe venit din salarii si contributiile platite pentru angajati. Deasemenea, in ultima zi lucratoare dinaintea inceperii activitatii, sa transmiteti revisalul cu informatii despre contractele de munca.
Atata timp cat este in vigoare acel contract de munca, nu trebuie sa platiti contributie la pensie pentru pfa dar incepand cu ziua urmatoare celeia in care nu veti mai avea acel contract de munca, va trebui sa depuneti declatatia 600 cu venitul minim lunar asigurat pentru care veti plati acea contributie. Venitul lunar minim in 2014 va fi 805 lei si va rezulta o contributie lunara de 252 lei.
Declaratii pfa
marfan
Buna ziua,
Sunt un novice cu un PFA abia deschis anul asta. Dupa o activitate fructuasa care m-a lasat pe minus, vreau sa stiu ce declaratii trebuie depuse ... (vezi toată discuția)