avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie catre banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie catre banca

Buna ziua,

Am fost casatorit acum 10 ani. In timpul casatoriei in anul 2002, am facut un credit la banca in valoare de 11 000 Ron impreuna cu sotia mea. In timpul divortului am hotarat de comun acord ca aceasta suma sa fie achitata de amandoi, avand in vedere ca bunurile achizitionate au fostimpartite. Cei de la banca nu au fost de acord cu acest lucru, specificand ca eu sunt obligat sa platesc, deoarece sunt titularul contului, iar fosta sotie este cotitular.
Pe parcusrul timpului fosta sotie nu a achitat nici o rata, nu am mai achitat nici eu, pana acum 3 ani cand m-au gasit cei de la firma de credite care au preluat datoria de la banca. Am achitat o perioada de timp, pana cand am ramas fara servici.
Acum, dupa aceasta perioada de timp au venit la mine acasa somandu-ma sa platesc, deoarece in caz contrar voi fi trimis in judecata.
As vrea si eu sa stiu:- dupa cat timp se prescrie acesta datorie;
- cum pot sa o fac pe fosta sotie sa achite si ea partea ei din datorie;
- ce se intampla daca voi fi trimis in judecata
- cand se prescrie aceasta datorie.

Va multumesc.

Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2013
aryana2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:10, 15 Decembrie 2013
Am achitat o perioada de timp, pana cand am ramas fara servici.

Cand a fost asta, de cand n-ati mai platit exact ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie: Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)
Recuperare o parte din bani de la fostul sot simina_28 simina_28 Buna seara.Am facut si eu un credit la o banca (noiembrie 2005) in valoare de 2400 lei.Am platit o din el si pe urma nu am mai putut sa platesc.Am divortat iar ... (vezi toată discuția)
Pot fi executat silit de catre o firma de recuperari creante ? supersudsrl supersudsrl Am luat un credit de nevoi personale de la banca in 2008 pentru care am semnat eu si sotia. Acum datorita problemelor financiare personale nu am mai reusit sa ... (vezi toată discuția)