avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numar de masina gresit pe plansa fotografica
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numar de masina gresit pe plansa fotografica

Buna tuturor,

Va rog sa ma ajutati cu un punct de vedere pentru urmatoarea speta:

Am fost inregistrat cu aparatul radar intre localitati cu o viteza de 150km/h.
In prima localitate a fost insa oprit un coleg de serviciu care conducea acelasi model de masina, aceasi culoare, dar care era in fata mea, diferenta la numar este de doar o litera: B 52 xxV si B 52 xxH.
Agentul de rutiera l-a oprit pe acest coleg si l-a amendat ( cred ca i-a luat si carnetul). Acest coleg a incercat sa conteste amenda + sanctiunile ( stiind ca el nu a mers cu acea viteza - noi ne stiind unul de celalalt cand s-au intamplat toate acestea), iar in momentul cand a solicitat o plansa fotografica, pe aceasta apare notat numarul sau B 52 xxV , dar in poza apare defapt masina mea cu numarul B 52 xxH. Data plansei este 25.10.2013 iar eu debia astazi am luat la cunostinta de situatie.
Sper ca am putut sa explic situatia.
In situatia de fata, ce riscuri ar exista pentru mine?

Va multumesc,
Daniel
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:19, 13 Decembrie 2013
Puteti fi sanctionat pentru fapta respectiva (adica cea pentru care si-a incasat colegul amenda + altele), in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Dupa 6 luni aplicarea unei sanctiuni contraventionale se prescrie.
Instanta de judecata ar trebui sa admita contestatia colegului urmand sa se dispuna anularea procesului verbal intrucat nu este vinovat.
Cel mai probabil politia nu va promova recurs (daca se gaseste vreun politist luminat care sa nu lungeasca procesul inutil) urmand sa trimita o adresa proprietarului vehiculului sa indice in termen de 5 zile persoana care a condus masina in data respectiva.
Dupa identificarea conducatorului auto politia va trimite in termen de 6 luni de la constatare instiintarea de plata a amenzii, amenda pe care cel mai probabil veti fi nevoit sa o platiti.
Sper ca am putut sa va explic situatia.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuga de politie savumihai savumihai in seara asta mergeam cu o viteza mult peste limita, iar in fata mea pe contrasens cu fata spre mine era un logan mcv, probabil cu radar. Politistul a iesit ... (vezi toată discuția)
Radar 2017 Dudeflr Dudeflr Buna ziua, Ieri circulam cu peste 50 de km/h peste limita de viteza legala si am observat din sens opus o masina de \"politie\" de care stiu ca este ... (vezi toată discuția)
Contestare suspendare permis andrew9360 andrew9360 Buna ziua, astazi am fost oprit de radar(in miscare) cu viteza de 109km/h in localitate. Mi-a fost retinut permisul pentru 90 zile si amenda 1300RON, amenda o ... (vezi toată discuția)