avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Alocatii de stat europene pentru copii cu parinti ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Alocatii de stat europene pentru copii cu parinti pensionari in UE

Buna seara! Eu si sotul meu, care este cetatean olandez, locuim pe teritoriul Romaniei, el este rezident roman, pensionar cu pensia in Olanda, dorim sa stim daca copilul nostru care are dubla cetatenie, are drept la diferenta din alocatia de stat din Olanda. Sotul meu mai are un copil minor dintr-o alta casatorie si acest copil este rezident roman, cetatean olandez, mama fiind in Rusia, copilul i-a fost incredintat spre crestere si educare tatalui si acestui copil fiindu-i refuzata alocatia de stat pentru minori din Olanda, cu specificatia ca daca noi am fi locuit pe teritoriul Olandei am fi avut aceste drepturi. Intrebarea mea este Legea europeana pentru alocatiile de stat pentru minori se aplica numai pentru cei care lucreaza sau si pentru pensionari? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: camy41 , utilizator 10:29, 16 Decembrie 2013
Pai daca el e olandez de ce nu se intereseaza in Olanda, de ex. la un avocat olandez sau pe un forum olandez?

Mai multe informatii pe [ link extern ] /

si pe [ link extern ]
Avem deja un avocat, dar raspunsul institutiei a fost ca am fi primit alocatie pentru copii doar daca locuiam pe teritoriul Olandei, dar nu au atasat nici o lege la acest raspuns.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in olanda ContSters211095 ContSters211095 Buna Ziua, Doresc si eu disperata ajutorul d-voastra ! M-am casatorit in anul 2009 / 3 ianuarie cu cetatean olandez in Romania, Jud. Hunedoara (resedinta ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor rezultat in urma casatoriei cu un cetatean strain ilvermar ilvermar Buna ziua, Am fost casatorita cu un cetatean rus. Din casatorie a rezultat un copil (acum are 8 ani). Casatoria a fost incheiata in Rusia si transcrisa in ... (vezi toată discuția)
Stabilire resedinta minor in alt stat tmc tmc Am un copil minor in varsta de 5 ani. Tatal copilului meu se afla in acest moment in situatia de a ispasi o pedeapsa privativa de libertate de 2 ani si 6 luni. ... (vezi toată discuția)