avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vanzator autoturism mincinos
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vanzator autoturism mincinos

Am achizitionat de pe internet un autoturism. In anunt se specifica norma de poluare EURO4. Dupa ce iau legatura cu vanzatorul mi se specifica la solicitarea mea emisiile de gaze respectiv 145g. Dupa calculele mele rezulta o taxa de inmatriculare de aproximativ 600 euro. Toate bune, cumpar masina la pretul la care am cazut de acord dar cand colo la inscriere este EURO3 iar taxa se ridica la 2000 euro deci am fost pacalit. Intrebarea este daca exista vreo sansa sa mai recuperez ceva din bani de la respectivul vanzator. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:00, 14 Decembrie 2013
Nu cred ca in contractul de VC este ceva specificat ca este EURO3 sau EURO4, din moment de ati semnat actul inseamna ca ati fost de acord cu masina, nu cred ca v-a obligat cineva sa semnati actul si sa platiti.
A fost greseala dumneavoastra si nu mai aveti cum sa recuperati ceva din paguba, nu trebuia sa faceti singur calculele, trebuia dusa la o expertiza si va spuneau TOT despre masina (km si absolut tot).
De regula,persoanele interesate sa achizitioneze bunuri sh,anterior demararii formalitatilor ,realizeaza inspectie/expertiza bunului respectiv
Mai mult,potentialul cumparator trebuie sa verifice cu responsabilitate documentele bunului pe care urmeaza sa il achizitioneze
In speta dv,in documentele auto sunt precizate emisiile de gaze
Daca apreciati ca detineti probe temeinice ,puteti analiza oportunitatea promovari de plangere impotriva vanzatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Escrocherie casa auto si r.a.r. tuddi tuddi Pe scurt, iata povestea mea: In februarie 2007 am achizitionat un Jeep Cherokee Sport – model 2006, de la Casa Auto. Ulterior, la cateva luni dupa ... (vezi toată discuția)
Cat timp pot circula cu masina inmatriculata pe numele fostului proprietar? AnaDemeny AnaDemeny Am cumparat o masina inmatriculata in Romania in 2006, apoi in 2010. La momentul respectiv, nu s-au platit decat accize vamale si acum trebuie sa platesc taxa ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu valeantudor valeantudor Buna dimineata, Se pare ca s-a introdus timbrul de mediu, insa intrebarea mea e: poate fi atacat in instanta? Din cate am citit in lege, eu, ca si om ... (vezi toată discuția)