avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Buna seara,
Acum 2 ani am iesit la pensie anticipat, si am auzit ca se poate iesi la pensie normala la varsta de 58 de ani, pentru cei iesiti la pensie anticipata in 2011. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:40, 16 Decembrie 2013
Trecerea la pensie limita de varsta se face din oficiu, la data cand se implineste varsta standard de pensionare prevazuta de lege. Deci depinde de data nasterii dvs. Legea pensiilor nu s-a schimbat.
trebuie sa faceti cerere la casa de pensii.
Legea nr.263/2010:
ART. 64
(1) La data îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia anticipată se transformă în pensie pentru limită de vârstă şi se recalculează prin adăugarea perioadelor asimilate şi a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de suspendare a plăţii pensiei anticipate.
(2) Transformarea pensiei anticipate în pensie pentru limită de vârstă, în condiţiile prevăzute la alin. (1), se face din oficiu.

Data nasterii mele este 21.01.1956. Intrebarea am formulat-o in urma unei discutii care am avut-o cu o cunostinta, nascuta in acelasi an, 1956, dar in aprilie si care a intrebat la Casa de Pensii la ce varsta poate iesi la pensie pentru limita de varsta. Ea s-a pensionat anticipat tot in 2011.
1. Pentru o femeie nascuta in ianuarie 1956 versta standard de pensionare este de 60 de ani si 4 luni.

2. Asadar in luna mai 2016 pensia anticipata se va transforma in pensie pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata kissmy09 kissmy09 buna seara ! sunt nascuta pe 03 05 1956 am iesit la pensie anticipat pe 03 05 2012 la varsta de 55 ani si 10 luni cu un stadiu de cotizare de 40 ani si 13 ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta gluten gluten Pensia anticipata va deveni pensie pentru limita de varsta, din oficiu ?Sau trebuie sa depun o cerere?Multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie anticipata maria_2012 maria_2012 Buna seara. Sunt nascuta in luna martie 1956 ,am 33 ani vechime in munca, cand pot sa ies la pensie anticipata fara penalizari? Va multumesc. (vezi toată discuția)