avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este indreptatita demisia la zi in cazul neplatii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este indreptatita demisia la zi in cazul neplatii salariilor ?

Buna ziua !Sotia mea e angajata unui srl-d,iar de o perioada lucrurile au inceput sa mearga prost si nu isi mai primesc salariul.Intrebarea este,daca acest lucru constituie nerespectarea c.i.m.,daca da,se poate aplica art.81 din codul muncii,alin.8,referitor la demisia la zi si daca acest lucru le confera dreptul la indemnizatie de somaj? Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:29, 15 Decembrie 2013
1. La art.40 alin.2 C.mun. sunt prevazute anumite obligatii ale angajatorului , si anume:
...
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
....

Daca acesta obligatie nu este indeplinita de catre angajator, atunci salariatul - in speta, sotia dvs - poate demisiona fara preaviz, conform art.81 alin.8 C.mun.

2. Incetarea c.i.m. prin demisie nu da posibilitatea fostului angajat sa beneficieze de indemnizatia de somaj, deoarece demisia este considerata motiv imputabil salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie la zi - nerespectarea oug 114/2018 HunorLaszlo HunorLaszlo Buna ziua, Lucrez in cadrul unei firme in functie de inginer constructii civile industriale si agricole. In cazul in care firma la care sunt angajata nu vrea ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz lucianacristina09 lucianacristina09 Buna ziua, Daca vreau sa imi dau demisia fara preaviz, pe motov nerespectarii contractului si anume neacordarea zilelor cuvenite de concediu, ce articol se ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi, fara preaviz andreicts andreicts Buna ziua, Doresc sa demisionez de la o firma si as dori sa o fac fara preaviz. Care ar fi masurile pecuniare pe care le poate aplica firma in acest caz? Am ... (vezi toată discuția)