avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recalificarea unei cai de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recalificarea unei cai de atac

La termenul din 13,12,2013 instanta recalifica calea de atac data de judecatorie din apel in recurs fiind vorba ca instanta de fond nu a avut in vedere executarea contractului pentru care s-a solicitat nulitatea . Va rog sa-mi spuneti ce urmeaza sa fac eu ? Apelul a fost declarat in termen , dar cu recursul ? inseamna ca instanta ma repune in termen si trebuie sa-l motivez conform art. din cod care reglementeaza cazurile de recurs ? Pe 18 trebuie sa si timbrez cum mi-a indicat instanta . Dar nu cunoscu procedura de continuare in cazul recalificarii unei cai de atac . Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Andreea Clara Robu , Avocat 21:43, 15 Decembrie 2013
probabil, cererea dvs. depusa in instanta nu are calea de atac a apelului, ci doar doar cea a recursului. In aceasta situatie, dvs. va [puteti folosi de toate motivele de atac, nu doar cele pe care le vizeaza recursul ( adica cele de nelegalitate, dupa ce s-a parcurs prima cale de atac a apelului). Cat priveste timbrajul, acesta e la fel, atat in apel cat si in recurs si anume :1/2 din taxa initiala.
Sentinta data de insranta de fond a fosr data cu apel.Tribunalul a recalificat-o.Eu acum voi completa motivele de apel pe care le-am depus in atunci cand am declarat apel,cu motivele de recurs.Recalificarea sa da in data de 12.12.2013 si urmatorul termen este in data de 17.12.2013.Va rog daca imi puteti explica mai pe larg.Va multunesc foarte mult.
In situatia dvs in care a fost recalificata calea de atac si vi s-a acordat termen pentru a timbra, nu mai puteti modifica motivele de recurs. Recursul se motiveaza doar in termenul de exercitare a acestuia, care la acest moment este depasit. Tot ce mai puteti face este sa indicati temeiul de drept pe care se bazeaza calea de atac formulata, in functie de codul de procedura aplicabil in speta. Recalificarea caii de atac nu va repune in termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalificarea caii de atac ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma sfatuiti: daca INSTANTA DE FOND judeca o cauza si da o sentinta , indicind apoi ca aceasta sentinta poate fi atacata cu o CALE DE ATAC ... (vezi toată discuția)
Recalificarea caii de atac geo-vem geo-vem Se va anula recursul formulat in cazul in care calea legala este Apelul? Preciez ca in dispozitivul instantei a fost cu recurs in 15 zile. (vezi toată discuția)
Cai de atac ioanandrei ioanandrei Daca : - Obiectul DODARULUI este : \" constatare nulitate act\" - Materia juridica : \" Contencios administrativ si fiscal \" ... (vezi toată discuția)