avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Testari periodice, in vederea evaluarii anuale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Testari periodice, in vederea evaluarii anuale

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti, care este cadrul legal sub care medicul sef de sectie isi poate testa subalternii (asistente, infirmiere) lunar?
Dupa aceste rezultate, la finalul anului se va face evaluarea finala.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:45, 16 Decembrie 2013
Potrivit art.242 lit.i C.mun. regulamentul intern va trebui sa contina criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor.

Asadar, baza legala o constituie prevederea din Regulamentul intern al angajatorului cu privire la modul si perioada de evaluare.
Asistentele si infirmierele nu sunt functionari publici. Ceea ce face seful de sectie este un abuz in serviciu.
Evaluarea (testarea - dupa cum spuneti dumneavoastra) se fac obligatoriu numai dupa formarea profesionala in conditiile art. 193 din codul muncii.
Or pentru asistentele medicale exista un furnizor de servicii de formare profesionala continua, unicul, care este OAMMR si care este singurul in masura sa testeze anual asistentele medicale in vederea obtinerii creditelor necesare avizarii/reaviuzarii autorizatiei de libera practica fara de care nu este posibila desfasurarea meseriei.
Medicul sef de sectie, care poate reprezenta angajatorul - in speta spitalul unde sunteti angajata, nu este autorizat sa va testeze profesional (mai ales lunar) in scris sub nicio forma si nu va poate obliga la asa ceva niciodata.
Domnul medic sef de sectie, dupa parerea mea - un incompetent atat din punct de vedere profesional cat si social, v-a predat vreun curs inainte sa ve dea test?
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2013
codulmuncii, utilizator
De unde ati dedus dvs ca evaluarea salariatilor se face dupa formarea profesionala?
pai doamna asistent a spus ceva de teste. si testele se dau numai dupa o predare.
Eravorba despre evaluare salariatilor de catre angajator. Aceasta modalitate trebuie sa fie prevazuta in reg.intern al angajatorului.

Evaluarea se poate face si prin testarea salariatilor.

Alte discuții în legătură

Testare alcoolemie salariati lilid lilid Buna ziua, Angajatorului i se permite din pdvd legal, sa efectueze teste de alcoolemie angajatilor? Cine este autorizat sa faca aceste teste, in cazul ... (vezi toată discuția)
Fisa de evaluare dorel13 dorel13 daca cineva nu este de acord cu punctajul ce i se da in fisa de evaluare, ce trebuie sa faca? Face contestatie? Catre cine?Catre Director sau catre seful ... (vezi toată discuția)
Exercitarea ilegala a unei activitati legate de profesie nelu2 nelu2 Buna ziua seful meu imi da teste, evaluari profesionale, fara sa aiba acreditare de formator sau examinator (certificat de formator sau examinator) in ... (vezi toată discuția)