Buna ziua, as avea nevoie si eu de o informatie, locuiesc intr-o vila la parter cu un vecin deasupra la etajul 1. In fata case la intrare avem spatiu comun pentru parcare fara a fi imprejmuit. Vecinul meu ""drag"" isi pune pubela de gunoi in dreptul ferestrei mele de la dormitor, lasand un focar de infectie. Avand in vedere ca sotia mea este insarcinata si nu mai rezistam situatiei, ce se poate face pentru al determina legal sa isi mute pubela.
1) încercati rezolvarea problemei pe cale amiabilă (având cu dvs. un martor : aranjati dinainte cu acel martor si simulati că întâmplător vă caută acolo sub un anumit pretext și atunci acel viitor martor, stabiliti un simplu apel telefonic etc etc în momentul când apare la întâlnire vecinul dvs).Dacă nu e posibil să vă înteleagă, ați putea recurge la alte procedee.Voi arăta doar unul la pct. de mai jos ;
2) procurați DOVEZI concrete din mai multe zile : fotografii ; video ; ceva martori.Fotografiile și video : cu o cameră digitală modernă-înregistrează anul, ziua, ora, minutul.Luati probe și cu acel continut urât mirositor etc Să se vadă fereastra dvs., luati probe din mai multe unghiuri.Formulați o sesizare (în 2 exemplare și le înregistrati, retineti una pt. dvs., sau, folositi serviciul postal prin scrisoare rec. cu Confirmare de primire) la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.Solicitati ajutorul acesteia.
Ok, multumesc frumos dar ce ar trebui sa scriu in sesizare, vazand ca terenul din fata casei nu este proprietate privata este cota indivisa, un loc de parcare este al meu si 2 sunt ale lui?
Dupa cum dv aveti obligatia sa respectati proprietatea comuna,aceiasi obligatie revine si vecinului
Referitor la riscul si consecintele cauzate de focare de infectie,directia sanitar veterinara-in cazuri motivate,aplica sanctiuni pecuniare substantiale
Cel mai rau este ca nu se poate discuta cu el, suntem precum soarecele si pisica... eu mut pubela mai departe de fereastra el o aduce inapoi , nu mi se pare normal sa ti un tomberon cu gunoi langa o fereastra. Credeti ca exista legal ceva ce il va constrange sa isi mute pubela in alta parte?
Obiectii
gabrovviorica
locuiesc la tara si vecinul din fata a daramat o portiune din zid si a facut o fereastra accea fiind de la grajd aveti idee de ce miros am in aceste zile de ... (vezi toată discuția)
Uscatorie ocupata
ladycrist
Buna ziua,
Stau intr-un bloc, la parter unde exista uscatorie la fiecare etaj. Vecinul de la etajul 2 a hotarat sa-si duca acolo dulapuri, rafturi, cizme si ... (vezi toată discuția)